ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νέα ιστορική στιγμή στη Γράμμουστα: Θεμελιώθηκε από τον Μητροπολίτη δεύτερος Ιερός Ναός (Φώτο)

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, σε μια ιστορική στιγμή, έθεσε τον θεμέλιο λίθο, στον υπό ανέγερση νέο Ιερό Ναό, στην ηρωική Γράμμουστα, αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή, δύο χρόνια μετά τα λαμπρά εγκαίνια, του ιστορικού Ναού της Παναγίας.

Ο νέος Ιερός Ναός, χτίζεται στα ερείπια παλιότερου Ιερού Ναού, που υπήρχε αφιερωμένος στην Αγία, καθώς δεκάδες μαρτυρίες αναφέρουν πως στον ένδοξο καιρό της Γράμμουστας υπήρχαν τρεις Ιεροί Ναοί. Ένας αφιερωμένος στην Παναγία και συγκεκριμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που εγκαινιάστηκε πριν δύο χρόνια, ένας του Αγίου Γεωργίου και αυτός της Αγίας Παρασκευής. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, ότι η Εκκλησία θα ανοικοδομηθεί, με τις ίδιες πέτρες από τα ερείπια του παλιού ναού, που ήδη έχουν συγκεντρωθεί!
Τιμητικά και με υπόδειξη του Σεβ. Μητροπολίτου, πριν την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου, το πρώτο πασαλάκι στήριξης έθεσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου που ήταν παρών στην τελετή, τα δύο επόμενα εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, ενώ το τέταρτο και τελευταίο έθεσε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γράμμοστας κα. Αλεξάνδρα Μάτσια τόσο με ιδιότητα της, όσο και ως εκπρόσωπος του δημάρχου Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιου, ο οποίος πάντα συνδράμει, τείνοντας χέρι βοηθείας στα έργα της Εκκλησίας. Αμέσως μετά και με τις δέουσες ευχές, τοποθετήθηκε με μεγάλη συγκίνηση ο θεμέλιος λίθος από τα χέρια του ποιμενάρχη της Καστοριάς κ. Σεραφείμ. Να αναφέρουμε τέλος, πως κάτω από τον θεμέλιο λίθο. όπως ορίζει το τυπικό, τοποθετήθηκε αναμμένη κανδύλα.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό (στην πρώτη φωτογραφία εμφανίζονται τα ερείπια του παλιού ναού της Αγίας Παρασκευής)Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη, κάντε το τεστ μόνες σας

Φιλική συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Γ.Αμανατίδη στο Δάσος Μεσοποταμίας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Λειτουργεί κανονικά το αναψυκτήριο στο δάσος Μεσοποταμίας (Φώτο)

Ξεκινούν από 1η Ιουνίου η Εμποροπανύγηρεις

Συναγερμός από ΠΟΥ : Ο Covid-19 διαταράσσει τους εμβολιασμούς και θέτει σε κίνδυνο 80 εκατ. βρέφη

Ποιοί και πως θα εισπράξουν 800, 534 και 400 ευρώ - Αναλυτικός οδηγός για εργαζόμενους και ανέργους