ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού δεν θα λειτουργήσουν

Χαρές και πανηγύρια για μικρούς και μεγάλους!

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των δημοτών, για μία ακόμη χρονιά προγραμμάτισε την απολύμανση των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας. 
Κατά τους ειδικούς ιδανική εποχή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μικροβίων, είναι η χρονική περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Έτσι, λοιπόν, με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, οι εργασίες απολύμανσης-απεντόμωσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό οι σχολικές μονάδες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα της ετήσιας εμποροπανήγυρης.
Στόχος των απολυμάνσεων είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε ευαίσθητους χώρους, όπου συγχρωτίζονται πολλά άτομα όπως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. 

Η απεντόμωση σκοπεύει να συμβάλλει στην καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κτήρια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η απολύμανση πραγματοποιείται κυρίως για την εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών με σκοπό την αποφυγή λοιμώξεων και ασθενειών. Επίσης, γίνεται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και κατ' επέκταση υγείας. 
Την απολύμανση ανέλαβε ειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιώντας ειδικά ψεκαστικά μέσα και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν  υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Δημητρίου Μαυραντζά.

Το έγγραφο του Δήμου Άργους Ορεστικού
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Άργος Ορεστικό 30/9/2019
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Αρ. Πρωτ.: 9026
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Διοικητηρίου 35
ΠΡΟΣ :
1. Τη Δ/νση Α/βάθμιας
Ταχ. Κώδικας: 52200 Άργος Ορεστικό
Εκπαίδευσης Καστοριάς
Τηλέφωνο: 2467351301
2. Τη Δ/νση Β/βάθμιας

Fax: 2467351331
Εκπαίδευσης Καστοριάς
Ε-mail: info@argosorestiko.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Δ/ντες-Δ/ντριες Σχολικών Μονάδων

Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης

Καστοριάς
Σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα υγειονομικού ελέγχου και  σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα προχωρήσει σε απεντόμωση-απολύμανση όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία απεντόμωσης. Ως εκ τούτου όλα τα σχολεία του Δήμου αύριο Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά.
Να σημειώσουμε ότι βάσει των εγκρίσεων των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε κάθε περιοδική απεντόμωση-απολύμανση των δημοτικών χώρων αρμοδιότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού, οι χώροι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια μετά το πέρας 24 ωρών. Ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Άργους Ορεστικού θα είναι απόλυτα ασφαλείς και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, αφού θα έχει περάσει διάστημα κατά πολύ μεγαλύτερο των 24 ωρών.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου να είναι σε ετοιμότητα σήμερα το απόγευμα για οτιδήποτε χρειαστεί.
Ο Δήμαρχος 

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

leconomidis.blogspot.com

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη