ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ούτε η βροχή μπόρεσε να σταματήσει το γλέντι στις Κομνηνάδες (Βίντεο)

Δεν μας πτόησε η βροχή στις Κομνηνάδες. Ξαφνικά χωρίς να το καταλάβουμε στήσαμε ένα αυθόρμητο γλεντάκι όπως εκείνα που έστηναν παλιά οι Πόντιοι όταν έβρισκαν ευκαιρία σε αυτά τα ακριτικά μερη αλλά και στην παλιά πατρίδα. Χωρίς μικρόφωνα, ξεκινώντας από ένα τραπέζι με λίγα άτομα, παρακινούσε ο ενας τον άλλον να σηκωθούν και σιγά-σιγά "εγούρευανε τον χορόν". Ετσί βιώσαμε την πολιτιστική μας συνέχεια μέσα στον χρόνο για λίγη ώρα μεχρι που κόπασε η βροχή και επανήλθε ο σύγχρονος ηλεκτρικός ήχος. Το γλέντι έφτασε μέχρι της 4 το πρωί. Την επομένη ο πιο πολύς κόσμος παρευρέθηκε στην Θεια Λειτουργία, στην εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Θεοτόκου. Το χωριό παρά την σταδιακή ερήμωση όλα αυτά τα χρόνια, για διάφορους λόγους (δυσπρόσιτη πρόσβαση, γειτνίαση με σύνορα, έλλειψη εργασίας, κτλ) έχει ανθρώπους που το αγαπάνε και το επισκέπτονται με την πρώτη ευκαιρία. Τέλος να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά το Πολιτιστικό Σύλλογο Κομνηνάδων Καστοριάς για την πρόσκληση να παίξω αγγείο φέτος στο πανηγύρι του χωριού μας.
ΥΓ.: Στις Κομνηνάδες εγκαταστάθηκε η οικογένεια μου μετά την ανταλλαγή του '22 με γενάρχη τον προ-προπαππού μου Χριστόφορο (Στοφόρο) Φουλιρά, ο οποίος έπαιζε επίσης αγγείο. Αφιερωμένο το βίντεο στην ξεριζωμένη και μεγαλόψυχη πρώτη γενιά Ποντίων !
ΥΓ. 2: Ευχαριστώ το κύριο Ηλιάδη, από την σελίδα Καστορια Χωρια για την βιντεοσκόπηση και την ανάρτηση. Συνεχίστε το έργο σας !





Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη