ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Ο δήμαρχος Καστοριάς απολύει εννέα εργαζόμενους


Ο δήμαρχος Καστοριάς, κ. Γιάννης Κορεντσίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, απαντώντας στην καταγγελία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, σχετικά με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις εννέα (9) εργαζομένων των παιδικών σταθμών που έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του «Προγράμματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ, αποκάλεσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, το δήμο «επιχείρησή του», αποκαλύπτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αγοραία αντίληψή του για το ρόλο που επιφυλάσσει στις υπηρεσίες του δήμου του!!!

Έτσι ο κ. δήμαρχος νομίζει ότι μπορεί να απολύει όποιον θέλει και να θεωρεί ότι η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής και οι άνθρωποι είναι απλή αριθμητική και προσθαφαίρεση εσόδων – εξόδων σε ένα ψυχρό λογιστικό βιβλίο.

Για να πετύχει μάλιστα το στόχο του διογκώνει το ύψος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, γιατί εμείς με μια απλή σύγκριση της μισθοδοσίας του προσωπικού, εκτιμάμε ότι αυτή δεν ξεπερνά το ύψος της τρέχουσας επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ, ενώ φαίνεται να αγνοεί ότι πέρσι χάθηκαν 70.000€ λόγω καθυστέρησης της έκδοσης των αδειών λειτουργίας των παιδικών σταθμών, πράγμα για το οποίο, ενώ δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, τώρα καλούνται να πληρώσουν το κόστος με την απόλυσή τους.


Αγνοεί επίσης ο κ. δήμαρχος ότι «…Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 68, του ν.4415/2016, άρνηση ανανέωσης σύμβασης απασχολουμένου γίνεται εφεξής μόνο με την επίκληση σπουδαίου λόγου κατά την κείμενη νομοθεσία. Συνεπώς, εκ του νόμου θεωρείται κανόνας η ανανέωση του συνόλου των σχετικών συμβάσεων…» ή θέλει να κλείσει παιδικούς σταθμούς, που εκτιμά ο ίδιος (επιχειρηματίας γαρ!!!) ότι είναι ζημιογόνοι, αγνοώντας τις κοινωνικές συνέπειες μιας τέτοιας πράξης σε εργαζόμενους και γονείς;

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τους δέκα οχτώ (18) εργαζόμενους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών του δήμου Καστοριάς και ζητά να μη συρρικνωθεί η λειτουργία τους και να μην γίνει καμιά απόλυση, στο πλαίσιο μιας αντικοινωνικής και ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης που μετράει κέρδη και ζημιές, αγνοώντας τις ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου Καστοριάς, μόνιμους και συμβασιούχους, να αγωνιστούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των αναγκών τους, και για την μετατροπή όλων των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ, καθώς και για την εγγραφή στους τακτικούς προϋπολογισμούς των ΟΤΑ του κόστους λειτουργίας των παιδικών και βρεφικών σταθμών, μέσα από τους ΚΑΠ και τους ίδιους πόρους τους και όχι μέσω του ΕΣΠΑ, που μια τυχόν διακοπή του θα αφήσει στον αέρα όλους τους παιδικούς σταθμούς και το προσωπικό τους.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ τέλος θεωρεί ότι μοναδική δίκαιη και κοινωνικά αποδεκτή λύση που μπορεί να υπάρξει, είναι η μεταφορά των βρεφικών τμημάτων και του προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και η συγκέντρωση όλων των παιδικών και βρεφικών σταθμών στο Δήμο.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη