Κορονοϊός Ελλάδα : Αλλαγές στη στρατηγική για το εξιτήριο από τα νοσοκομεία

Κορονοϊός Ελλάδα : Αλλαγές στη στρατηγική για το εξιτήριο από τα νοσοκομεία
Αυστηρά μέτρα, σε ό,τι αφορά τα αρνητικά τεστ που λαμβάνονται υπόψη για την έξοδο ασθενών με κορονοϊό θα εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.




Αλλαγές στη στρατηγική που ακολουθείται στην εξέταση, πριν το εξιτήριο από το νοσοκομείο, προανήγγειλε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας

Όπως ανέφερε η Επιτροπή θα εισηγηθεί, πιθανότατα αύριο, πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά στα αρνητικά τεστ, δηλαδή την ανάγκη να υπάρξουν δύο αρνητικά τεστ για να βγουν αυτοί οι άνθρωποι από το νοσοκομείο.

«Άνθρωποι οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας, άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια πτώση της άμυνας του οργανισμού, παραδείγματος χάριν οι καρκινοπαθείς, άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν σοβαρά όταν νοσούν από αυτή τη νέα νόσο και οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με αυτή τη νόσο, έχουν μεγαλύτερο διάστημα απέκκρισης του ιού από τον οργανισμό τους», εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

Αλλά για όσους έχουν ελαφρότερες μορφές της νόσου, μορφές που είναι ήπιες, που νοσηλεύονται στο σπίτι με παρακολούθηση ή μορφές που είναι ελαφριές και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, υιοθετούνται όλο και περισσότερο κριτήρια κλινικά, που δεν περιλαμβάνουν τον εργαστηριακό έλεγχο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αποσυμφορούν το σύστημα υγείας.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει η απομόνωση», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. Για παράδειγμα ένα κλινικό κριτήριο να είναι κάποιος χωρίς πυρετό τρεις ημέρες και να έχουν περάσει 7 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.  Αυτό είναι ένα κριτήριο που χρησιμοποιεί το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις τον ιό ή δεν μπορείς να το μεταδώσεις, ιδιαίτερα σε ένα άτομο αυξημένου κινδύνου που είναι στο σπίτι σου», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συστήσει να εξακολουθεί η απομόνωση αυτών των ατόμων, ώστε να συμπληρώνεται ένα διάστημα 14 ημερών ή τουλάχιστον ένα διάστημα όσο έχουν συμπτώματα.

«Αν έχουν βήχα, ξέρετε, πολλές φορές παρατείνεται ο βήχας και μπορεί κάποιος να κολλήσει τον άλλον», διευκρίνισε. Ο Καθηγητής χαρακτήρισε το μέτρο ασφαλείας υπερβολικό, το οποίο όμως στη συγκεκριμένη φάση της νόσου πρέπει να τηρηθεί.

«Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι μετά τη 10η μέρα έχει μειωθεί τόσο πολύ η παρουσία του ιού, που ακόμα και να τον βρίσκεις δεν ξέρεις αν είναι ενεργός και μεταδόσιμος. Μπορεί να βρίσκεις κομμάτια του ιού, τα οποία ο οργανισμός τα έχει πολεμήσει, τον έχει διαλύσει κατά κάποιον τρόπο, και εσύ βρίσκεις τα κομματάκια του, τα απομεινάρια του και λένε ότι δεν μεταδίδεις τόσο εύκολα», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, δε, ότι η Επιτροπή θα υιοθετήσει αύριο μάλλον μια πιο αυστηρή στρατηγική. 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)