Ξεχνάμε φεστιβάλ, συναυλίες, πανηγύρια και θέατρα το καλοκαίρι;

Παραδόσεις ετών αφανίζει φέτος ο κορωνοϊός - Η δήλωση του πρωθυπουργού δεν αφήνει πολλά περιθώρια

«Κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του για το χρονοδιάγραμμα σταδιακής επανόδου στη νέα κανονικότητα που επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Από την παραπάνω ενημέρωση συνάγεται ότι δρώμενα που είναι συνυφασμένα με τη  θερινή περίοδο στη Λακωνία (όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας), φέτος μάλλον θα εκλείψουν πλήρως.

Φεστιβάλ, μεμονωμένες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πάρτι νεολαίας, γιορτές προϊόντων και άλλες καθιερωμένες ή μη πολιτιστικές-αθλητικές  εκδηλώσεις κ.α., που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές του νομού, πιθανότατα δεν διοργανωθούν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεγάλου αριθμού κοινού.

Έτσι, περιπτώσεις όπως των φεστιβάλ: River Party, Στον ρυθμό της λίμνης (Πολυκάρπη), το SMIXI Forest Festival στο Άργος Ορεστικό, το φεστιβάλ στην Άνω Κρανιώνα του Δήμου Καστοριάς, τα πολιτιστικά καλοκαίρια των δήμων του νομού, οι εκδηλώσεις των μεγάλων συλλόγων (Χριστόπουλος, Μύησις, Όρμος), αλλά και δεκάδες τοπικές εκδηλώσεις, πάρτυ κλπ είναι μόνο μερικά από τα δρώμενα που διενεργούνται κάθε χρόνο στη διάρκεια Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με τα παραδοσιακά λαϊκά πανηγύρια και γλέντια  που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε χωριά της Καστοριάς, τα οποία και αυτά ενδεχομένως ακυρωθούν για φέτος.

Τέλος, το ίδιο θα ισχύσει και για τις θεατρικές παραστάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων πραγματοποιούνταν στο θέατρο του βουνού.

Εφόσον δεν προκύψει κάποια θεαματική ανατροπή το επόμενο διάστημα με τροποποίηση της αρχικής εισήγησης των ειδικών της επιστημονικής επιτροπής για τον Covid-19, ένα περίεργο, «άχρωμο» και ιδιαζόντως «ήρεμο» καλοκαίρι είναι προ των πυλών στη Καστοριά και σε όλη τη χώρα.

Ο αδίστακτος κορωνοϊός βγάζει την… κορώνα και από το «βασιλικό» καλοκαίρι των Ελλήνων που είναι συνώνυμο με τη χαλάρωση, τη ραστώνη και την ανεμελιά, αλλά και τις εξορμήσεις, την πολύμορφη ψυχαγωγία-διασκέδαση, τους ήχους και τις εικόνες.

Μάλλον, φέτος, θα αρκεστούμε στη νέα πραγματικότητα που εγκαθιδρύει ο επονομαζόμενος «αόρατος εχθρός» και θα περιοριστούμε στα «όνειρα θερινής νυκτός»…


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα