Απ. Τσούκας: «Δεν χάνεται καμία θέση εργασίας, τα προγράμματα αφορούν ανέργους»

Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γουνοποιών Καστοριάς, Αποστόλης Τσούκας.

Ο κ. αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και ο προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Κιουρτσίδης, για τα θέματα της γούνας και τα παράπονα, που όπως σημείωσε ακούγονταν τον τελευταίο καιρό για τις θέσεις εργασίας στη γουνοποιία.
Όπως είπε ο κ. Τσούκας, «δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να κάνει λόγο για απώλεια θέσεων, εξηγώντας ότι το 2015 ο κ. Καρυπίδης μιλούσε για ένα πρόγραμμα που δεν έγινε ποτέ. Το 2018 ανακοινώθηκε ένα νέο πρόγραμμα σε 4 άξονες (υποπρογράμματα) στα οποία και αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΓ, Δημήτρης Κοσμίδης. Από αυτά τα τέσσερα προγράμματα, μόνο τα δύο αφορούν γουνοποιητικές επιχειρήσεις, το ένα το ανέλαβε η ΕΟΓ και το δεύτερο το Επιμελητήριο. Το ένα αφορά 86 θέσεις και το δεύτερο 84. Επαναλαμβάνω, δεν είναι πρόγραμμα εργαζομένων, αλλά ανέργων. Διότι ακούω ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει».
Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει μια καταγγελία που φρενάρει τη διαδικασία, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει και εάν θα «τινάξει» τα προγράμματα στον αέρα. Τόνισε δε, ότι το project δεν έχει μπει στον πάγο από την Περιφέρεια και ότι όλα κρίνονται από τη συγκεκριμένη καταγγελία ενός ιδιώτη.
https://sentra.com.gr/


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα