Gepeto – Οι ώρες που ο Νίκος Κέντης ”κεντά” στο χέρι τις μεγαλειώδης ξύλινες κατασκευές του (Βίντεο)


Εμπνευση, φαντασία, πείσμα, εργατικότητα, μεράκι, σχολαστικότητα, αποτέλεσμα, είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Νίκο Κέντη, όταν ”κεντάει” τις δημουργίες του, όλες με το χέρι, για την Gepeto.

Ήδη για τον Νίκο Κέντη έχουν γραφτεί πολλά, από τον τοπικό τύπο και το όνομα του είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις σαγηνευτικές, χειροποιήτες ξύλινες κατασκευές του. Αυτό όμως, που δεν είναι γνωστό και δεν είναι καθόλου τυχαίο, είναι το ότι οι δημιουργίες του, έχουν ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια του Άργους Ορεστικού και του νομού Καστοριάς, αλλά και αυτά της Ελλάδας. Όπως ο ίδιος μας είπε, περιχαρής, δέχθηκε επίσκεψη και από γκαλερίστες του εξωτερικού, κυρίως των ΗΠΑ.
Είναι βέβαιο, πως την εργατικότητα και την μεθοδικότητα που διακρίνεται ο Νίκος Κέντης, θα αποτλέσει την αρχή της εξόδου για τις διεθνείς αγορές, από το Άργος Ορεστικό, σε ότι αφορά θέματα διακόσμησης από χειροποιήτες κατασκευές.
Ο ίδιος έχει ιδρύσει την εταιρεία GEPETO -WOOD ART CREATION– από την οποία διαθέτει τις κάθε λογής κατασκευές του. Μπορεί κάποιος να θαυμάσει τραπεζαρίες, φωτιστικά, τραπεζάκια σαλωνιού, ρολόγια, καθρέφτες, μπαούλα, όλα κατασκευασμένα στο χέρι με πολύ κόπο και μεράκι, βγαλμένα απο άλλες εποχές…
Αν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε άμεσα τον χώρο του, αξίζει να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα που διαθέτει πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί: www.gepeto.gr
Μπορείτε ακόμα να δείτε ένα σύντομο βίντεο, μέσα από το οποίο φανερώνεται η επίπονη εργασία για την δημουργία των κατασκευών αλλά μέρος των δημιουργημάτων, που ο καθένας θα επιθυμούσε να έχει σε κάποιο σημείο του σπιτιού του! Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6972478573 αν ενδιαφέρεστε για αγορές ή παραγγελίες. (Μπορείτε να παραγγείλετε και κατασκευές δικής σας έμπνευσης που θα υλοποιήση μοναδικά ο Νίκος Κέντης)
(Παραγωγή βίντεο ditikostipos για λογαρισμό της GEPETO/Νίκος Κέντης)


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα