4 πράγματα που μπορούν να φέρουν το χωρισμό στη σχέση σου


Συμβουλές για να αποφύγεις το χωρισμό.


Στη σημερινή εποχή η αποξένωση, ο τρόπος ζωής και πολλοί άλλοι παράγοντες δυσχεραίνουν τη δημιουργία μίας σχέσης. Παρ’ όλα αυτά όσο δύσκολες και να είναι οι σημερινές σχέσεις αργά ή γρήγορα όλοι βρίσκουμε ένα άτομο να μας
συντροφεύει και δημιουργούμε μία σχέση μαζί του, την οποία προσπαθούμε να κρατήσου γιατί αυτός ή αυτή είναι πολύ σημαντικός για εμάς.


Ωστόσο, πολλές φορές ο «κίνδυνος» για ένα χωρισμό μπορεί να μη βρίσκεται στο άλλο άτομο ή τον ίδιο μας εαυτό. Ίσως κρύβεται στις συνήθειές μας ή ίσως πρόκειται για κάτι βαθύτερο.

Ας δούμε 4 πράγματα που αν δεν αντιμετωπιστούν, αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε ρήξη και θα φέρουν τελικά τον χωρισμό.

1. Οικειότητα και τρυφερότητα: Γιατί να περιμένεις;
Όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση, αναζητούμε την οικειότητα και την τρυφερότητα που συντελούν σε αυτό που αποκαλούμε συντροφικότητα. Άλλωστε το άτομο που έχουμε απέναντί μας δεν είναι ο σύντροφός μας; Παρ’ όλα αυτά περιμένουμε από το άλλο άτομο να κάνει μονίμως το πρώτο βήμα.

Αυτό όμως μπορεί να σας απομακρύνει, ενώ ο άλλος μπορεί να μην έχει καν αντιληφθεί το πρόβλημα. Οπότε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να εκδηλώνετε την τρυφερότητά σας πιο έντονα και σταδιακά μέσω συζητήσεων να αναφέρετε στον άλλον τι επιζητάτε. Φυσικά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες μόλις ξεκινήσετε να είστε πιο εκδηλωτικοί, να γίνει πιο εκδηλωτικός και ο άλλος απέναντί σας και problem solved. Προσθέστε λοιπόν μερικές καθημερινές «πράξεις τρυφερότητας» στην καθημερινότητά σας, όπως οι αγκαλιές πριν τον ύπνο και το πρόβλημα σταδιακά θα λυθεί. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι το πρώτο βήμα.

2. Τσακωμοί: Αντιμετωπίστε τους!
Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια, είναι -δυστυχώς- σύνηθες να παγιδεύονται σε ανούσιους καυγάδες, οι οποίοι μονίμως αφορούν το ίδιο θέμα. Ίσως κάποιες ενοχλητικές συνήθειές σας εκνευρίζουν το ταίρι σας και αντιστρόφως, όπως είναι για παράδειγμα το πλύσιμο των πιάτων ή το ποιος θα βγάλει τα σκουπίδια έξω. Αυτά είναι μικρά προβλήματα, που μπορούν να λυθούν εύκολα, αλλά πολλές φορές δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση.

Την επόμενη φορά προσπάθησε να κάτσεις κάτω με το ταίρι σου και να βγάλετε ένα πλάνο, στο οποίο θα αναφέρετε πώς μπορούν να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα. Επίσης, καλό θα ήταν να συζητήσετε πώς νιώθετε τόσο εσείς όσο και το ταίρι σας με την υφιστάμενη κατάσταση και προετοιμαστείτε φυσικά να ακούσετε κάποια πράγματα που ενοχλούν τον άλλον πάνω σας. Δυστυχώς κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά σίγουρα μπορείτε να βελτιωθείτε μαζί!

3. Τσακωμοί και… αποφυγή!
Εξίσου ολέθριο με το να μαλώνετε όλη την ώρα, μπορεί να αποβεί και το να μη μαλώνετε ποτέ. Ή μάλλον αφήστε μας να αναδιατυπώσουμε τη φράση, ώστε να ακούγεται πιο σωστά: Δεν είναι φυσικό να μη διαφωνείτε ποτέ. Και επειδή ακριβώς σίγουρα έχει τύχει πολλές φορές να θέλεις να φέρεις αντίρρηση στα λεγόμενα του συντρόφου σου, καλό θα ήταν να μη κρατηθείς.

Φυσικά, καλό θα ήταν να μην προσβάλλεις τον άλλον και να σέβεσαι τη γνώμη του, αλλά είναι σημαντικό όταν δε συμφωνείς με κάτι να το αναφέρεις. Άλλωστε, όταν δε λες τις αντιρρήσεις σου, αυτές δεν εξαφανίζονται. Αντιθέτως, αυτές συσσωρεύονται και κάποια στιγμή θα εκδηλωθούν αναπόφευκτα μαζικά και κατά πάσα πιθανότητα με έντονο τρόπο, γκρεμίζοντας παράλληλα την εικόνα που έχει δημιουργήσει ο άλλος για σένα. Και αυτό σίγουρα θα ζημιώσει περισσότερο τη μεταξύ σας σχέση!

4. Τηλέφωνα και social media
Σίγουρα εντός της ημέρας είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με το ταίρι σας και μάλλον προσθέτει μία ευχάριστη νότα στη σχέση και την καθημερινότητά σας φέρνοντάς σας πιο κοντά. Αλλά αν όταν είστε μαζί, κοιτάτε περισσότερο την οθόνη του κινητού σας απ’ ότι τον ή την σύντροφό σας, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Αν δε μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με το ταίρι σας χωρίς να κοιτάξετε το κινητό σας, τότε ενδέχεται να έχετε πιο σημαντικά θέματα, όπως δυσκολία στην επικοινωνία. Ίσως πλέον να έχει χαθεί το ενδιαφέρον και να μη θεωρείται τον άλλο τόσο ενδιαφέρων ή ενδιαφέρουσα όσο στην αρχή. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει, αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί με τον άλλον. Είναι καλό να ρίξετε μία ματιά στο κινητό σας, αλλά αποφύγετε να είστε πάνω από το κινητό για παραπάνω από 10-15 λεπτά αγνοώντας το σύντροφό σας.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας