Γιατί πρέπει να αποφεύγεις να αγοράζεις τριμμένο τυρί

Καλύτερα να τρίβεις ένα κομμάτι μόνος σου
Τα συσκευασμένα τριμμένα τυριά μπορεί να φαίνονται ως η ιδανική λύση για τα μακαρόνια και την πίτσα σας αλλά σίγουρα δεν είναι η πιο υγιεινή. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg, κατά τη συσκευασία τους συμβαίνει μια διαδικασία που οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, λοιπόν, έδειξαν ότι κάποιοι παραγωγοί προσθέτουν στο τριμμένο τυρί υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών. Μια από αυτές τις ουσίες η οποία προστίθεται συχνά είναι η κυτταρίνη. Πρόκειται για μια σκόνη η οποία παράγεται από φυτικές ίνες ή ακόμη και από μικροσκοπικά κομμάτια πολτού ξύλου.

Η ουσία αυτή προστίθεται ώστε να μειώνεται η υγρασία αλλά και το τυρί να μην σβολιάζει. Αυτό βέβαια δεν είναι παράνομο αλλά πολλές φορές γίνεται κατάχρηση. Ενώ δηλαδή ένα αποδεκτό επίπεδο κυτταρίνης είναι περίπου 3%, τελικά αρκετές εταιρείες διαπιστώθηκε ότι προσθέτουν έως και 8,8%. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά, όπως διαπιστώθηκε, στην παρμεζάνα. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξαν συσκευασίες οι οποίες κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καν παρμεζάνα. Στην πραγματικότητα αποτελούσε ένα μείγμα μοτσαρέλας, ελβετικών τυριών, τσένταρ και κυτταρίνης.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα τυριά και υπάρχουν και εξαιρετικής ποιότητας. Το ιδανικό είναι να ζητάτε από τον πάγκο των τυριών να σας κόβουν και τρίβουν μπροστά σας όσο θέλετε.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Στην Άνδρο ζωγράφισαν τους κάδους και άλλαξαν το χωριό τους (Φώτο)

Αν νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται μην ξεχνάς ότι εσύ το επιτρέπεις

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίποτα πολύτιμο δεν αποκτιέται με το στανιό – Χόρχε Μπουκάι

To άγριο κράξιμο του Σταμάτη Κραουνάκη σε μητέρα που ήταν σε συναυλία του (Βίντεο)

Άνεργοι: Ποιοι μπορούν να πάρουν επίδομα-«εξπρές» 300 ευρώ