Άγιον Όρος : Οι ξακουστοί αλλά ταπεινοί ερημίτες Δανιηλαίοι στα Κατουνάκια-2 γαλήνιες άγιες προσωπικότητες(vid)


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την έρημο του Αγιου Ορους. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους ιερούς πατέρες της μονής Δανιηλαίων που φημίζονται για την τέχνη της αγιογραφίας αλλά κυρίως της ψαλτικής. Αυστηροί ασκητές του μοναχισμού που μιλούν για πρώτη φορά για την εγκαταβίωση τους από τα παιδικά τους χρόνια στο Περιβόλι της Παναγίας …


Λόγια καρδιάς σοφίας από τις γαλήνιες άγιες μορφές που εμπιστεύτηκαν την εκπομπή της Ζηνας Κουτσελίνη και τον Σπύρο Σιγούρο που τους επισκέφτηκε.

Ο εν ζωή Γέρων Δανιήλ ήρθε στο Άγιον Όρος 17 ετών. Παρέλαβε τη μοναστικὴ βιωτή, αλλά και τα εργόχειρα της αγιογραφίας και της ψαλτικής τέχνης από τον τέταρτο κατά σειρά γέροντα του Ησυχαστηρίου, μοναχό Γερόντιο.

Ανηφορίσαμε απόκοσμα, κακοτράχαλα, αλλά και εντυπωσιακά Καρούλια και μετά από μιάμιση ώρα κουραστικής διαδρομής, ξαποστάσαμε στο φιλόξενο αρχονταρίκι των Δανιηλαίων. Άγνωστοι… διαβατάρηδες της ερήμου εμείς, μα οι πατέρες μάς υποδέχτηκαν με το γνωστό κέρασμα, μοιράστηκαν το φαγητό τους μαζί μας και ο π. Δανιήλ μας μίλησε για αρκετές ώρες, θυσιάζοντας την λιγοστή του ανάπαυση.

Πηγή: vimaorthodoxias



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα