Κεραμική Προστασία ...Μύθοι και Πραγματικότητα



Κεραμική επίστρωση στο αυτοκίνητο… η ενημέρωση του πελάτη από τον επαγγελματία Detailer και  οι 10 Μύθοι..

Για να είναι σίγουρος ο επαγγελματίας Detailer  ότι ο πελάτης που φέρνει το αυτοκίνητο του για κεραμική επίστρωση προστασίας είναι πλήρως ενημερωμένος και τεχνικά κατατοπισμένος, πρέπει να γίνει μια λεπτομερής συζήτηση αναφορικά με το τί πλεονεκτήματα παρέχονται αλλά και τι υποχρεώσεις εκ μέρους του δημιουργούνται .Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και υπεραναλυτικός έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις και προσδοκίες από τον ιδιοκτήτη.

Παρακάτω θα δούμε και κάποιους μύθους γύρω από την κεραμική επίστρωση.

1. Μια κεραμική επίστρωση είναι αντιχαρακτική και αλεξίσφαιρη.


Πολλοί πιστεύουν ότι μετά την κεραμική επίστρωση δεν θα γίνονται πλέον καθόλου γρατσουνιές στο αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μύθος. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα λεπτό στρώμα με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες δε σημαίνει ότι μπορείς να χτυπήσεις το αυτοκίνητο με ένα σφυρί.

 

 

2. Στο μέλλον, θα πλένω το αυτοκίνητο μόνο με νερό και πιεστικό.


Δεν υπάρχει ανάγκη για κανονικό πλύσιμο. Η βρωμιά δεν κολλάει στο αυτοκίνητο. Σε τελική ανάλυση, γι΄αυτό είναι η νανοκεραμική προστασία.

Αυτό διαφέρει κάπως από την πραγματικότητα. Παρά όλα τα ωραία διαφημιστικά βίντεο στο διαδίκτυο, το αυτοκίνητο χρειάζεται «πραγματικό πλύσιμο». Μπορείτε να πλένετε το όχημα σας σε self Service πλυντήρια αυτοκινήτων και μια φορά το μήνα σε παραδοσιακό πλυντήριο.

 

3.Οι επικαθήσεις σιδήρου και ατμοσφαιρικοί ρύποι  δεν κολλάνε στο όχημα.


Μετά την κάλυψη του αυτοκινήτου με κεραμική επίστρωση, λιγότεροι ατμοσφαιρικοί ρύποι  φαίνεται να κολλάνε στο αυτοκίνητο. Είναι σωστό αλλά πάμε πάλι πίσω στην παράγραφο για το σωστό πλύσιμο για να μπορεί να συνεχιστεί  αυτό το πλεονέκτημα.  Αν μακροπρόθεσμα δεν είναι σωστό το πλύσιμο του οχήματος, όλο και περισσότεροι ρύποι θα κολλούν στο βερνίκι του.

 

4. Το αυτοκίνητο είναι πάντα τόσο υδρόφοβο όσο φαίνεται στα διαφημιστικά βίντεο.

Ας ρίξουμε λασπωμένο νερό στο αυτοκίνητο και θα παραμείνει καθαρό.

Ένα παρόμοιο τέχνασμα γίνεται και σε βίντεο διαφήμισης με κερί για να τραβήξει την προσοχή του πελάτη. Η πραγματικότητα είναι ότι το αυτοκίνητο στο βίντεο είναι εντελώς καθαρό και μόλις έχει κερωθεί ή επιστρωθεί. Δεν μπορεί να συγκριθεί με την οδήγηση στο δρόμο ή στη βροχή. Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι πάντα τόσο καθαρό. Ας είμαστε ρεαλιστές!

 

 

5. Προστατεύει 100% και για πάντα από τις διαβρωτικές επιδράσεις των νεκρών εντόμων και των περιττωμάτων πουλιών.


Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η κεραμική επίστρωση προσθέτει κάποια ασφάλεια στο χρώμα, όπως η ζώνη ασφαλείας για έναν επιβάτη. Ακόμη και με τη ζώνη ασφαλείας κάποιος μπορεί να τραυματιστεί (ειδικά όταν αγνοεί συνθήκες  όπως η υπερβολική  ταχύτητα) Τα νεκρά έντομα και τα περιττώματα των πουλιών πρέπει να αφαιρεθούν εντός ολίγων ημερών σε περίπτωση νανοκεραμικής προστασίας υψηλής ποιότητας, διαφορετικά θα επιδράσουν αρνητικά στο βερνίκι.

 

 

6. Ξεφλουδίζει σαν φίδι.

Μια κλασική ερώτηση υποψήφιου πελάτη για νανοκεραμική προστασία.Το αυτοκίνητο θα συνεχίζει να είναι λαμπερό όταν η επίστρωση αρχίζει να φθείρεται; Θα ξεφλουδίζει όταν φτάνει στο τέλος της ζωής της; Η κεραμική επίστρωση φθείρεται παρόμοια με το κερί. Διασπάται χημικά και εξασθενεί φυσικά. Κάποια στιγμή θα φύγει χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο χρώμα του αυτοκινήτου.

 

 

7. Υδροφοβικότητα = Προστασία.

Σίγουρα δεν είναι έτσι. Υδροφοβικότητα μπορείς να κερδίσεις και με ένα ψεκαστό κερί (quick detailer) ή ένα συνθετικό ή φυσικό κερί.

Η διαφορά είναι η σκληρότητα που σου παρέχει ένα κεραμικό σε σχέση με ένα κερί ή συνθετικό σφραγιστικό.

 

 

8. Η κεραμική επίστρωση είναι «άθραυστη».


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Όταν πλένεται με μολυσμένες βούρτσες και λοιπές λάθος τεχνικές, σύντομα δεν θα έχετε καμία προστασία.

 

9. Το 9H είναι λίγο πιο μαλακό από ένα διαμάντι.


Το 9H είναι ένα επίπεδο χαμηλότερο από ένα διαμάντι στην κλίμακα Mohs που αφορά τα ορυκτά. Και εφόσον το μέταλλο είναι 4-4.5H στην κλίμακα, το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι αλεξίσφαιρο. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παραπλανηθούν από λάθος ενημερώσεις. Στην πραγματικότητα, η κεραμική επίστρωση είναι 9Η σε κλίμακα μολυβιού(pencil hardness) και περίπου 4-5 στην κλίμακα Mohs.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι αν χτυπήσουμε ένα διαμάντι με ένα σφυρί θα καταστραφεί.



 

 

 

10. Νανοκεραμική προστασία..

Η νανοτεχνολογία κάνει τους ανθρώπους τρελούς. Εάν το nano είναι ουσία, πρέπει να είναι σκληρό σαν πέτρα και να διαρκεί για πάντα. Υπάρχουν nano-γρήγορα κεριά, nano-μόνιμα κεριά κ.λπ. Το νάνο σημαίνει ότι υπάρχει καλύτερη επαφή μεταξύ του υλικού που χρησιμοποιείται  και της επιφάνειας που χρειάζεται προστασία.

 

Περίληψη

Ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πρέπει μετά από το ραντεβού του με τον επαγγελματία detailer να αναπτύξει την αίσθηση για το αν το αυτοκίνητό του χρειάζεται νανοκεραμική  προστασία ή όχι.

Μερικοί μπορεί να πιστεύουν ότι η κεραμική επίστρωση δεν είναι απόλυτη προστασία, δεν έχει νόημα να την έχουν. Μερικοί πιστεύουν περισσότερο  στο κερί ή δεν θέλουν να ξοδέψουν ένα μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για κεραμικό. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι λογικό να κερώσετε το αυτοκίνητο με ένα ποιοτικό κερί. Αυτό είναι σίγουρα καλύτερο από ένα αυτοκίνητο με  χρώμα χωρίς φροντίδα ή καθόλου προστασία.


https://detailingmarket.gr/index.php?route=journal3/blog/post&journal_blog_post_id=2

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Νυφοπάζαρο 2019 (Φώτορεπορταζ)

Έκανε το λάθος και απάντησε στο τηλέφωνο – Της κόστισε 2.000 ευρώ

Ρωσίδες με τολμηρά μπικίνι βουτούν μέσα στον χιονιά για να πιάσουν τον σταυρό, στα Θεοφάνεια των Παλαιοημερολογιτών (Φώτο)