Εντατικολόγος της ΜΕΘ του Γ. Ν. Κατερίνης, βάζει πρόσωπα και γεγονότα στην θέση τους


Του ιατρού κ. Βαγγέλη Κογκόπουλου

Διαβάζω πολλές βλακείες τώρα τελευταία.
Από απλούς ανθρώπους δεν με νοιάζει.
Από πρώην και νυν “συναδέλφους” έχω πρόβλημα!

Όταν κάποιος πεθάνει στο νοσοκομείο μετά από νοσηλεία λόγω κορωνοϊού, η βασική αιτία είναι η πνευμονία. Έπρεπε να έλειπαν από το μάθημα στο πανεπιστήμιο.
Αρχικά, οι αλλοιώσεις στο πνευμονικό παρέγχυμα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στον ιό.

Κίνδυνος ενδονοσοκομειακής πνευμονίας υπάρχει μετά την τρίτη μέρα νοσηλείας – λέγεται ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Μάθημα 3ου έτους πανεπιστημίου!

Οφείλουν οι άσχετοι συνάδελφοι να το γνωρίζουν πριν πληκτρολογήσουν και πουν ότι τους κατέβει στο φτωχό τους μυαλουδάκι.
Επιπλοκές μπορεί να εμφανιστούν και από άλλες αιτίες, ρήξη τραχείας, ρήξη πνευμονικού παρεγχύματος, πνευμοθώρακα, ενδοκαρδίτιδα, σήψη από τοποθέτηση κεντρικού φλεβικού καθετήρα.

Αυτά είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται καθημερινά με ασθενείς που πάσχουν από κόβιντ..
Ελπίζω οι άσχετοι “συνάδελφοι” να καταλαβαίνουν η διαφορά της θεωρίας από την πράξη… Βέβαια, αν δεν εχετε δουλέψει σε παρόμοιες συνθήκες και το τελευταίο ιατρικό βιβλίο που διαβάσατε είναι πριν την εποχή του ΠΑΣΟΚ, τότε είστε απλά βλάκες. Αν όμως ειστε up to date, τότε πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, διότι είστε ηθικοί αυτουργοί σε έγκλημα κατά συρροή.

Όσοι κατανοούν το προβλημα:
1. Οφείλουν να παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.
2. Οφείλουν να σέβονται τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών.
3. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι όταν κάποιος πεθάνει μετά από τροχαίο, η αιτία είναι το τροχαίο, ανεξάρτητα αν ο ιατρός γράψει πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από υποογκαιμία λόγω αιμορραγίας.
4. Όταν πεθαίνει γιατί άκουσε τους “συναδέλφους” να λένε ασυναρτησίες, αγνοώντας όλες τις ιατρικές κοινότητες, οφείλουν να σκύβουν το κεφάλι και να νιώθουν εγκληματίες!
5. Οφείλουν να κατανοουν ότι δεν γίνεται με λόγια να σώσεις ζωές, μόνο με πράξεις. Δυστυχώς μόνο ο δειλός δεν έχει επιπλοκές.

Ας μην διασωληνώσουμε, γιατί μπορεί να… μπορεί λέω, να μην βάλουμε levin μπορεί να… να μην βάλουμε κφκ γιατί μπορεί να… να μην βάλουμε τον ασθενή σε αναπνευστήρα, γιατί μπορεί να… Αυτά και άλλα καραγκιοζιλίκια, οφείλουν οι άσχετοι με το αντικείμενο “ιατροί” να τα γνωρίζουν πριν βάλουν στο στόμα τους όσους λιώνουν εντός νοσοκομείων, για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους.
6. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι πολιτικάντηδες που υπηρετούν, δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια για το δημόσιο σύστημα υγείας και τώρα ζητάνε τα ρέστα από τους ενδονοσοκομειακούς γιατρούς.
7. Αν παρότρυναν τον κόσμο να εμβολιαστεί, αντί να δημιουργούν συνεχώς θέματα, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι η γη είναι επίπεδη, τώρα οι ΜΕΘ θα ήταν σχεδόν άδειες.

Από τότε που μάθανε να χρησιμοποιουν το πληκτρολογιο στα κοινωνικά δίκτυα, ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!

Υ.Γ: Το κανονικό κείμενο είχε αρκετές βωμολοχίες, αλλά είπα να σεβαστώ τα θύματα σας!


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα