Μάρκου στο Gazzetta: «Παρεξηγημένο το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κι αυτό δεν αλλάζει»

Η διεθνής Ελληνίδα και παίκτρια της Βασιλείας, Ελένη Μάρκου μίλησε στο Gazzetta για την πορεία της εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον «ρατσισμό» που βιώνει το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας αλλά και για την καριέρα της στην Ελβετία με τα χρώματα της Βασιλείας.

Είναι 26 χρονών, είναι γυναίκα και παίζει ποδόσφαιρο. Η Ελένη Μάρκου η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τα βλέμματα πολλών ποδοσφαιρόφιλων πάνω της για τα σπουδαία επιτεύγματα της. Στο παρελθόν είχε περάσει και από την χώρα μας φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Επειτα ξεκίνησε το μεγάλο της ταξίδι για την Αμερική, εκεί όπου αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ για λογαριασμό του Monroe Community College.

Εκεί μάλιστα, κατάφερε να αναδειχθεί και κορυφαία παίκτρια του 2016, από την Ενωση προπονητών καθώς σε 19 παιχνίδια η νεαρή παίκτρια σημείωσε 29 γκολ, 11 ασίστ και 5 χατ-τρικ! Απίστευτα νούμερα…

Το 2018 αποφάσισε να αλλάξει στροφή στην καριέρα της και να μετακομίσει στην Κύπρο για λογαριασμό της γυναικείας ομάδας Apollon Ladies. Πέρυσι το καλοκαίρι έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα της και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Έσσεν στη Bundesliga, ενώ από τον Ιούλιο του 2021 συνεχίζει στην Ελβετία με τη φανέλα της Βασιλείας.

Με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος έχει αγωνιστεί στην Εθνική Γυναικών U19 την περίοδο 2012–2013, ενώ με την Εθνική Γυναικών από το 2014. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης ομάδας της «γαλανόλευκης».

Πρόσφατα μάλιστα η εθνική Γυναικών αντιμετώπισε την Ουαλία και τη Σλοβενία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κόντρα στους Ουαλούς γνώρισε βαριά ήττα με 5-0, ενώ απέναντι στη Σλοβενία πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το 0-0. Οι ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης είναι μόνο μαθηματικές, αλλά κάθε αποτέλεσμα από έναν αντίπαλο πολύ πάνω από τη δική μας ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη είναι κέρδος.

Αλλωστε όπως τόνισε και στο Gazzetta, η Ελένη Μάρκου, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα για την «γαλανόλευκη», η οποία θα παλέψει μέχρι τέλους προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

as

Πηγή: gazzetta.grsentra.com.gr 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια



  1. 1982
    άθηνα


    μμμμμμμοουτς
    φιλάκι...............
    💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋
    💋💋💋💋💋💋💋💋
    το σορτσάκι πιο κοντό
    να βλέπουμε και γυναικείο ποδόσφαιρο
    ...
    μουτς
    💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς