Έρχεται παράταση στο νέο «Εξοικονομώ» - Σε εκκρεμότητα 50.000 αιτήσεις και αναμένονται ακόμα 20.000


Προς παράταση οδηγείται το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά


Συνολικά, βάσει του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), με τα προγράμματα εξοικονόμησης προωθείται η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων στην Ελλάδα έως το 2030. Παράλληλα, μόλις χθες, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντηση που είχε με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων αναφέρθηκε και πάλι στο νέο «Εξοικονομώ» που προετοιμάζεται αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ. Με την εφαρμογή του, όπως περιγράφεται στο ειδικό παράρτημα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εκτιμάται ότι θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 9.700 επιχειρήσεις (8.500 πολύ μικρές και 1.200 μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες) σε διάφορους παραγωγικούς τομείς όπως στον τουρισμό, στον αγροδιατροφικό κ.ά. αλλά και ιδιωτικά γραφεία και εμπορικά κτίρια.

Επίσης, όπως προανήγγειλε προ ημερών και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τους επόμενους μήνες έρχεται και ένα νέου τύπου «Εξοικονομώ» το οποίο θα αφορά στην αντικατάσταση ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και την επιδότηση της αγοράς νέων «πράσινων» κλιματιστικών, ψυγείων και πλυντηρίων, χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα