Η Hyundai προετοιμάζει το ηλεκτρικό μέλλον


Με σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης αλλά και με τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας η Hyundai προχωρά την μετάβασή της στην ηλεκτρική εποχή.

Σύμφωνα με το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Hyundai, η ευρωπαϊκή γκάμα της κορεάτικης εταιρίας θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική από το 2035.
Μέχρι τα μέσα του 2025 η Hyundai στοχεύει στην παραγωγή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας, Jaehoon Chang, ο πήχης για το 2026 έχει τοποθετηθεί ακόμα ψηλότερα καθώς προβλέπεται η παραγωγή 1,7 εκ. αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων, αριθμός που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση της τάξεως του 70%!
Για την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου βήματος σε διάστημα μόλις 12 μηνών, είναι ξεκάθαρο πως δεν επαρκεί η ιδιαίτερα ικανή πλατφόρμα E-GMP που χρησιμοποιείται από το Hyundai Ioniq 5 και το «αδελφό» Kia EV6.
Γι’αυτό το σκοπό προβλέπονται γιγαντιαίες επενδύσεις ύψους 7,4 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξη μιας ολοκαίνουριας πλατφόρμας, στην οποία θα βασίζονται πολλά από τα 13 ηλεκτρικά που θα έχει η Hyundai στην γκάμα της μέχρι το 2026.

Αυτή τη στιγμή το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο των Νοτιοκορεατών απαρτίζεται από τρία μοντέλα και συγκεκριμένα από το άγνωστο στα μέρης μας Ioniq (liftback), το Ioniq 5 (crossover) και το Kona Electric. Η ηλεκτρική οικογένεια, βέβαια, θα γίνει πενταμελής με τον ερχομό τoυ μεγάλου SUV, Ioniq 7, και του sedan, Ioniq 6.
Αυτό σημαίνει, πως μέχρι το 2026 θα υποδεχθούμε 8 ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα, ή και περισσότερα, εφόσον αποφασιστεί η αντικατάσταση των Kona Electric και Ioniq με νέους «παίχτες», όπως αναφέρει το Automotive News.
Στόχος, λοιπόν, της Hyundai είναι να εξοικονομήσει χρήματα μέσω του τερματισμού επένδυσης σε νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι πόροι θα διοχετευτούν στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και στην εξέλιξη μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μετά το 2030.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)