Η Γερμανία λέει όχι στην κατάργηση των κινητήρων καύσης




Το ίδιο το υπουργείο μεταφορών της χώρας θεωρεί πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν μέλλον και μετά το 2035. Αρκεί να λειτουργούν και με συνθετικά καύσιμα.

Η Γερμανία θέλει να κρατήσει ζωντανούς τους κινητήρες καύσης και έδωσε αρνητική απάντηση στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το πλάνο της πλήρους κατάργησής τους έως το 2035. Την θέση της χώρας ανακοίνωσε δημόσια ο ίδιος ο υπουργός του μεταφορών στην Γερμανία, ο Volker Wissing, σε πρόσφατο meeting που έγινε λίγο έξω από το Παρίσι.

«Επιθυμούμε την διατήρηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035», είπε στο παρασκήνιο ο Γερμανός υπουργός. Πάντως, υπάρχει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια, πως ο Wissing θέλει συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες που θα λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα προς όφελος του περιβάλλοντος.

Ο Wissing είπε μεταξύ άλλων πως δεν είναι δυνατόν όλο το μέλλον της αυτοκίνησης να στηθεί μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή στο υδρογόνο. Επίσης, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τόσα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πως σε διάφορα μέρη του κόσμου θα υπάρχει ανάγκη για συμβατικά. Ακόμη και στην Ευρώπη.

Η πρόταση για την κατάργηση των πωλήσεων αυτοκινήτων με εκπομπές ρύπων έως το 2035 έχει ήδη πέσει στο τραπέζι και μένει να εγκριθεί από τα μέλη της ΕΕ.

Τα συνθετικά καύσιμα είναι πλήρως συμβατά με τους θερμικούς κινητήρες βενζίνης και απαιτούνται ελάχιστες μετατροπές. Η παραγωγή τους προκύπτει από μια χημική διεργασία του διοξειδίου του άνθρακα με το υδρογόνο για να παραχθεί συνθετικό καύσιμο σε αέρια μορφή και μετά αυτή η συνθετική μεθανόλη υγροποιείται.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Η Δέσποινα Κοζατσάνη για κορονοϊό: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» (Βίντεο)