Νέα έκτακτα επιδόματα διακοπών 150 & 300 ευρώ – Ποιοι είναι δικαιούχοι


Μία ψηφιακή κάρτα για ακτοπλοϊκά, ξενοδοχείο και εστίαση προβλέπει το νέο πρόγραμμα διακοπών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για ένα έκτακτο επίδομα 300 ευρώ και ένα ακόμα ύψους 150 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ του Βασ. Κικίλια: 

“Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση – σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – στέκεται δίπλα με αμεσότητα και συνέπεια στις τοπικές κοινωνίες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς όλο αυτό το διάστημα την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης τόσο της Βόρειας Εύβοιας, όσο και της Σάμου.

Από το ολιστικό σχέδιο των παρεμβάσεων που έχουμε αναπτύξει, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το τουριστικό μας προϊόν, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μέση ελληνική επιχείρηση, τη μέση ελληνική οικογένεια και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο – δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι – ανακοινώνουμε ένα στοχευμένο σχήμα τόνωσης του εγχώριου τουρισμού, με τη χρήση άυλης χρεωστικής κάρτας προς χιλιάδες δικαιούχους που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί κατά τη θερινή – και όχι μόνο – περίοδο. Πρόκειται για ένα ειδικό ψηφιακό “πάσο” – έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο -, τo οποίο οι συμπολίτες μας που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στους δύο αυτούς προορισμούς, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού και χωρίς περιορισμούς: από τη διαμονή και την εστίαση, μέχρι τις τοπικές τους μεταφορές.


Το ειδικό αυτό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, είναι ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα δύο προγράμματα που ξεκινούν μέσα στον Ιούλιο, το νέο ανανεωμένο δηλαδή πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι επίσης αυξημένος και ανέρχεται φέτος στα 35 εκατ. ευρώ. Το νέο voucher θα χορηγείται άμεσα, με μία απλή αίτηση, χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς πρόσθετα κριτήρια και θα αφορά σε όλους όσοι επιλέξουν ως τόπο των φετινών διακοπών τους, τους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού, καθώς και τους δήμους ανατολικής και δυτικής Σάμου.

Το τουριστικό μας προϊόν είναι βασικός τροφοδότης της ελληνικής οικονομίας. Καλώ όλους τους Έλληνες να επισκεφθούν αυτές τις δύο πανέμορφες περιοχές της χώρας μας. Από την πλευρά μας, θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας -απέναντι σε κάθε κρίση- όποτε και για όσο χρειαστεί”.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ