Πρώτα γενέθλια για το παιδί που ζει χωρίς το μισό του κρανίο (Φώτο - Βίντεο)

Γεννήθηκε με το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου και του κρανίου του να λείπει και οι γιατροί δεν του έδιναν σημαντικές πιθανότητες επιβίωσης. Αλλά ο μικρός Jaxon Emmett Buell έχει βαλθεί να του διαψεύσει όλους.

Αρχικά, μέχρι και οι ίδιοι του οι γονείς έκανα σκέψεις να εγκαταλείψουν, αλλά όταν είδαν με πόση δύναμη ο γιος τους πάλευε για τη ζωή του και ήταν έναν κατά τ' άλλα κανονικότατο μικρό παιδί, άλλαξαν στάση. Και τώρα, ο μικρός γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια.
 
Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει στους γονείς του μικρού Jaxon, Brandon και Brittany, ότι το παιδί τους είχε μια ακραία εγκεφαλική δυσπλασία, το οποίο σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε πιθανότατα καν να επιβιώσει από την εγκυμοσύνη.
 
 
Πλέον, η μοναδική ιστορία του “Jax Strong”, όπως έχει γίνει γνωστός ο μικρός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.
 
 
Ο Jaxon είχε διαγνωστεί με ανεγκεφαλία, μια νευρική ανωμαλία κατά την οποία το παιδί γεννιέται χωρίς τμήματα του εγκεφάλου και του κρανίου, αλλά οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι για το πόσο σοβαρή θα αποδεικνυόταν η κατάστασή του. Το πρόβλημα πρωτοφάνηκε στις 17 εβδομάδες κύησης. Είναι μια σπάνια πάθηση που πλήττει περίπου 1 στα 4.859 νεογέννητα στις ΗΠΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των παιδιών πεθαίνει λίγο μετά τη γέννησή του.
 
 
Το “μωρό-θαύμα” επέζησε της εγκυμοσύνης και γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 27 του Αυγούστου του 2014 με βάρος μόλις 1,8 κιλά. Πέρασε του τρεις πρώτες εβδομάδες συνδεδεμένο με πολλαπλούς σωλήνες σε μια μονάδα νεογνικής φροντίδας στο νοσοκομείο Winnie Palmer στην Φλόριντα, καθώς ο ένας χειρουργός μετά τον άλλο προσπαθούσαν να κατανοήσουν την κατάστασή του.
 
 
Μετά από αρκετές εβδομάδες και πάμπολλα επεισόδια επιληπτικών κρίσεων, σε ηλικία δύο μηνών, έγινε η οριστική διάγνωση: Μικροϋδροανεγκεφαλία. Ευτυχώς ένα εξειδικευμένο φάρμακο βοήθησε τον μικρό Jaxon και η υγεία του βεκτιώθηκε σημαντικά.
 
 
Ο κίνδυνος, φυσικά, δεν έχει παρέθλει. Κάθε μέρα οι γονείς του μικρού Jaxon ξυπνούν με την αγωνία για το αν ζει ακόμα ο γιος τους και βιώνουν την κάθε στιγμή μαζί του ως ένα ακόμα “δώρο από τον θεό”, όπως λένε οι ίδιοι.
 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς