Αν δεσμευτείς θα το μετανιώσεις

Ελεύθερος ή σε σχέση; Ρομαντικά σαββατοκύριακα στον καναπέ ή
αχαλίνωτο clubbing που περιλαμβάνει φλερτ μέχρι πρωίας με την παρέα; Να φάω προφιτερόλ στις δύο το ξημέρωμα ή θα μου πέσει βαρύ; Χμ, ξεφύγαμε λίγο από το θέμα. Καταπίνω το τελευταίο σουδάκι μου κι επανέρχομαι.

Βλέπεις λοιπόν τα ερωτευμένα ζευγάρια να περπατάνε αγκαλιά στα πλακόστρωτα, και τα ζηλεύεις. Αφενός επειδή φαίνονται τόσο χαρούμενοι κι αφετέρου επειδή κρατάει ο ένας τον άλλο και δε θα «φάνε» τα μούτρα τους -γλιστράει παιδιά το πλακόστρωτο, γλιστράει-!

Σκέφτεσαι τι καλά που θα ήταν να είχες βρει κι εσύ το άλλο σου μισό, αυτό που σου στέρησαν οι θεοί. Να σταματήσεις να είναι μονός αριθμός και να γίνεις ζυγός. Να βάζεις δύο πιάτα στο τραπέζι, να κόβεις λίγο παραπάνω καρπούζι κι έπειτα να «χώνεις» τον άλλο να σκουπίσει το σπίτι, ενώ εσύ λουφάρεις στον καναπέ.

Είναι όμορφο συναίσθημα η συντροφικότητα. Ένας άνθρωπος που νοιάζεται για σένα. Σε παίρνει τηλέφωνο το πρωί που ξυπνάει και το βράδυ πριν κοιμηθεί. Με αποτέλεσμα βέβαια να σε ξυπνάει δύο ώρες νωρίτερα από το ξυπνητήρι σου και να σου καθυστερεί κάθε βράδυ τον ύπνο.

Αλλά έχει μικρή αξία η στέρηση του ύπνου μπροστά στις κοινές διακοπές που σχεδιάζετε. Κατά πάσα πιθανότητα, μέχρι να καταλήξετε στον προορισμό, το ξενοδοχείο και το μεταφορικό μέσο θα προηγηθούν οι κλασικοί κι εικονογραφημένοι καυγάδες, που έχουν καθιερώσει όλα τα ζευγάρια πριν τις διακοπές τους. Άσε που κατά βάθος ζηλεύεις και λίγο τα μπακούρια φιλαράκια σου που θα οργώσουν τις παραλίες.

Μη σκας όμως γιατί εσύ εν αντιθέσει μ’ αυτούς μπορείς να κάνεις σεξ όποτε κι όπου θέλεις. Μπορεί να μοιάζει λίγο με kinder έκπληξη (εννέα στις δέκα φορές θα σου τύχει το ίδιο δώρο). Θα γλυτώσεις όμως το ξεροστάλιασμα στα μπαρ και δεν αγχώνεσαι για τα πρώτα ραντεβού.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μαζί με την ταλαιπωρία χάνεις και τη γοητεία του «αναζητείν». Είναι κουραστικό να ξημεροβραδιάζεσαι στα bar αλλά πολλές φορές έχεις την τύχη να κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Όσο για τα πρώτα ραντεβού εκτός από αμηχανία σου επιφυλάσσουν και πρωτότυπες εκπλήξεις.

Τελικά, ίσως είναι προτιμότερο να μην έχεις υποχρεώσεις ερωτικής φύσεως. Το σπίτι σου να μην έχει άλλον ένοικο. Να έχεις την ηρεμία σου. Να κάνεις τους καλύτερους ύπνους πάνω στο διπλό κρεβάτι σ’ όποια στάση θες. Να πίνεις τον καφέ σου βλέποντας τηλεόραση, χωρίς να τσακώνεσαι για το τηλεκοντρόλ.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι τα μεσημέρια της Κυριακής θα σε πιάνει μια μοναξιά, αλλά η εβδομάδα έχει άλλες έξι μέρες. Δε θα καταστραφεί εξαιτίας ενός απογεύματος.

Κι αν εκεί που κάθεσαι σου χτυπήσει τον ώμο η βαριά μελαγχολία. Άνοιξε τη ντουλάπα, φόρα το μαγιό σου και πήγαινε σε καμία παραλία. Τώρα που δεν είσαι σε σχέση θα γλυτώσεις τη σκηνή ζηλοτυπίας κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου. Συνδύασε θάλασσα, ήλιο και γνωριμίες.

Μάλλον τώρα σκέφτεσαι  ότι δεν έχεις και πολύ όρεξη να γνωρίσεις ακόμα έναν/μία που το IQ του/της έχει το ίδιο νούμερο με το βασιλικό που έχεις στο μπαλκόνι. -αυτόν που έχει μαραθεί, το νεκρό βασιλικό- Μεταξύ μας δίκιο έχεις. Καλό κι άγιο το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, αλλά αν δεν είχε έπαθλο κανένας δε θα ήθελε να παίξει.

Αγόρια και κορίτσια κακά τα ψέματα, άνθρωποι είμαστε κι έχουμε την τάση να θέλουμε το αντίθετο απ’ αυτό που έχουμε. Όταν είμαστε σε σχέση βλέπουμε μια θηλιά στο λαιμό μας να μας σφίγγει όλο και περισσότερο κι αναζητούμε την ησυχία μας. Όταν είμαστε μόνοι υπερβάλουμε λέγοντας ότι θα πεθάνουμε αγκαλιά με τις γάτες μας. Πάρτε τη ζυγαριά της Θέμις, βάλτε τα υπέρ αριστερά και τα κατά δεξιά και δείτε προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά. Αν δε δείτε αποτελέσματα ούτε μ’ αυτό «στρίψτε» τουλάχιστον ένα κέρμα.


Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Κοτσόβολου: Κατερίνα Κεχαγιά.

pillowfights.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ζητείται κοπέλα για εργασία σε καφέ

Έκανε το λάθος και απάντησε στο τηλέφωνο – Της κόστισε 2.000 ευρώ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Ο παιδαράς και η ξανθιά

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)