«Όχι» στα αιολικά του Μπούρινου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου

Να ανακαλέσει την απόφαση θετικής γνωμοδότησης του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου ως προς την εγκατάσταση
επένδυσης παραγωγής ενέργειας από Αιολικό Πάρκο στο όρος Μπούρινος αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Βοίου.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτηση της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης αιολικών στο Μπούρινο, ώστε να τεθεί η απόφαση υπόψη του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη συζήτηση της αιτήσεως ακυρώσεως των περιβαλλοντικών όρων του, στις 9 Νοεμβρίου 2016.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα, ο Αθανάσιος Μπούρτσος μετέφερε την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων και φορέων της ευρύτερης περιοχής ζητώντας από  το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει αρνητικά επί του θέματος, τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για την ευρύτερη περιοχή του Μπούρινου η βιομηχανοποίησή του, και κυρίως για την προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  και στη υδροδότηση της περιοχής από τον Μπούρινο. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είναι προτεινόμενη για ένταξη στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επικοινωνιακή εκστρατεία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σιάτιστας, το οποίο ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει.

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς