Άριστες οι εντυπώσεις από την εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Κοζάνη (Φώτο)

Άριστες οι εντυπώσεις  από την εκδήλωση για  τον καρκίνο του μαστούAπολύτως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής
στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.
Η επιτυχία εστιάζεται κυρίως  στην κατάλληλη επιλογή των ομιλητών, που κάλυψαν πλήρως το θέμα τους, στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και κυρίως γυναικών που προσήλθαν, στη  καλή διοργάνωση, μέσα στα σωστά χρονικά πλαίσια.
Η διοργάνωση και τα εύσημα  ανήκουν  στη  ΝΟ.ΔΕ. Κοζάνης και κυρίως στον τομέα Γυναικείων Θεμάτων Δυτ. Μακεδονίας με  υπεύθυνη  την Βασιλική Ρεπανά , που προλόγησε τους ομιλητές, όπως έκανε και η υπεύθυνη Θεματικού Τομέα Δράσης Υγείας ΝΟΔΕ Κοζάνης Πάτυ Ταρατσίδου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαρκοπούλου.
Εκ των ομιλητών, ο μαιευτήρας- γυναικολόγος Χαρ. Δαδαμόγιας μίλησε  όσο πιο εκλαϊκευμένα μπορούσε, αναφέρθηκε στην πρόληψη, τη διάγνωση, και η θεραπεία της νόσου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η νόσος αντιμετωπίζεται και οι έρευνες για τον καρκίνο του μαστού προσφέρουν νέα όπλα στην αντιμετώπιση της νόσου.
Ο δεύτερος ομιλητής Μιχ. Ζηκόπουλος, μαιευτήρας- γυναικολόγος, αναφέρθηκε στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της νόσου τόσο στην γυναίκα που νοσεί όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό της περιβάλλον.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εισήγηση του Γιάννη Καψάλη, Διαιτολόγου- Διατροφολόγου, για ην σχέση που έχει η διατροφή τόσο στην πρόληψη της νόσου, όσο και μετά τη διάγνωσή της. Αναφέρθηκε στην μεσογειακή διατροφή και πόσο σημαντική είναι στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου.
«Μαθήματα ζωής» έδωσε η δραστήρια πρόεδρος  του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης, με την ομιλία της που είχε συναίσθημα και αλήθεια.
Ηταν μια άψογη εκδήλωση.

dsc_0076

dsc_0074

dsc_0067

dsc_0061

dsc_0058

dsc_0047

dsc_0034

xronos-kozanis.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς