Δείτε τα κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας που βγήκαν μέσα στο 2016 (Φώτο)

playstation-vrΟ κόσμος της τεχνολογίας το 2016 έχει να επιδείξει τόσο εντυπωσιακές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις
υπαρχόντων προϊόντων, όσο και παρουσιάσεις νέων φουτουριστικών gadgets και μηχανημάτων που μοιάζουν να ξεπήδησαν από ταινίες και βιβλία επιστημονικής φαντασίας.
Την ώρα λοιπόν που το 2016 μάς αποχαιρετά, διεθνή ΜΜΕ, τόσο εξιδεικευμένο στο χώρο της τεχνολογίας, όσο και γενικού ενδιαφέροντος, συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τις κορυφαίες στιγμές της τεχνολογικής βιομηχανίας του έτους αυτού.
Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ορισμένα από τα κορυφαία gadgets και προϊόντα τεχνολογίας για το 2016…

Snapchat Spectacles

tech6
Η εταιρεία πίσω από την γνωστή και εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat παρουσίασε ένα μάλλον ιδιαίτερο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Τα «Spectacles» όπως ονομάζονται, έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν μέχρι και 30 δευτερόλεπτα βίντεο κάθε φορά που ενεργοποιείται η ενσωματωμένη κάμερα. Καθώς η συσκευή ήταν εύκολη στη χρήση, διασκεδαστική κι όχι τρομερά ακριβή (130 δολάρια) κατόρθωσε να υπερκεράσει τα εμπόδια που τα Google Glass αντιμετώπισαν και να σημειώσει καλές πωλήσεις.

HTC Vive

tech14
Το 2016 η πρώτη συσκευή εικονικής πραγματικότητας «πλήρους κλίμακας» βγήκε στα καταστήματα. Δίχως αμφιβολία, το HTC Vive ήταν η καλύτερη συσκευή του είδους, όπως σημειώνει το CNET καθώς περιλαμβάνει ειδικούς σένσορες οι οποίοι εξασφαλίζουν μια πλήρη εμπειρία εικονικού κόσμου. Η ίδια συσκευή βρήκε και μια θέση στην αντίστοιχη δεκάδα του TIME καθώς «αντί για έμμεσο έλεγχο, τα χέρια σου γίνονται οτιδήποτε ζητά η κάθε εφαρμογή: από ένα ζευγάρι γαντιών μέχρι όπλα λέιζερ». Ουσιαστικά και τα δύο μέσα αναφέρονται στα δύο ασύρματα χειριστήρια που συνοδεύουν τη συσκευή μαζί με την ενσωματωμένη κάμερα.
Ο χρήστης του HTC Vive κυριολεκτικά βυθίζεται σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας, με όσους το δοκίμασαν να το αποθεώνουν, περιγράφοντας πώς βρέθηκαν σε ένα χώρο στο μέγεθος ολόκληρου δωματίου. Εκεί, είτε δοκίμασαν την εμπειρία να βρίσκονται σε ένα βυθισμένο ναυάγιο, είτε σε διαστημική βάση.

PlayStation VR

tech7
Η εικονική πραγματικότητα δεν χρειάζεται να περιορίζεται μόνο στους υπολογιστές, με συσκευές όπως το Vive. Η Sony με το PlayStation VR κατόρθωσε να φέρει μια ικανοποιητική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σε όσους gamers χρησιμοποιούν κονσόλες και μάλιστα σε χαμηλότερο κόστος από τον ανταγωνισμό. «Κόστος που μπορεί κάποιος να το αντέξει και δίχως σοβαρούς συμβιβασμούς, εργονομικώς ώριμο και ορισμένες αποκλειστικότητες της πλατφόρμας»: το συνδυασμό των ιδιοτήτων αυτών επισημαίνει το TIME και τοποθετεί τη συσκευή στη δεύτερη θέση της δεκάδας του.

Nintendo NES Classic Edition

tech2
Μια συσκευή που ουσιαστικά μας φέρνει πίσω στη δεκαετία του ’80 κατόρθωσε να συμπεριληφθεί τόσο στη λίστα του CNET με τα κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας του 2016, όσο και στην πρώτη θέση στην αντίστοιχη δεκάδα του TIME!
Η μίνι αναγέννηση της αυθεντικής κονσόλας της Nintendo η οποία περιλαμβάνει 30 κλασικούς τίτλους παιχνιδιών, σχεδόν ξεπούλησε δείχνοντας περίτρανα ότι η νοσταλγία μπορεί να επικρατήσει της σύγχρονης τεχνολογίας. Βέβαια, η κονσόλα καίτι διατηρεί την εμφάνιση της πιο ιστορικής παιχνιδομηχανής, εξοπλίζεται με ορισμένα σύγχρονα «καλούδια» όπως θύρα HDMI και επιλογές απεικόνισης. Όλα αυτά με μόλις 60 δολάρια!

Microsoft Surface Studio

tech3
Η Apple μπορεί να εξακολουθεί να αποφεύγει την χρήση της τεχνολογίας αφής στους υπολογιστές Mac, όμως η Microsoft παίζει τα «ρέστα» της με το Surface Studio το πρώτο desktop PC με οθόνη αφής 28 ιντσών που μπορεί μάλιστα να… οριζοντιωθεί παίρνοντας τη μορφή τραπεζιού σχεδίασης.

Apple MacBook Pro με Touch Bar

tech19
Το νεότερο MacBook Pro της Apple με την οθόνη 13 ιντσών βρέθηκε φέτος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τεχνολογικής κοινότητας χάρη και στο Touch Bar, την περιοχή πάνω από το πληκτρολόγιο που εμφανίζει διαφορετικά «πλήκτρα» και λειτουργίες κάθε φορά, ανάλογα με το πρόγραμμα. Επιπλέον, ο ελαφρύτερος και λεπτότερος σχεδιασμός που διαθέτει καθώς και το τεράστιο trackpad καθιστούν το MacBook Pro μια από τις πιο δελεαστικές προτάσεις της αγοράς.

Alienware 13 R3 (OLED)

tech9
Τα laptops της Alienware έχουν λάβει επαίνους από τους φανατικούς gamers για τις επιδόσεις τους στα βιντεο-παιχνίδια. Η υπέροχη οθόνη OLED και ο πανίσχυρος επεξεργαστής γραφικών με δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας, καθιστούν το μοντέλο 13 R3 «ένα από τα αγαπημένα  gaming laptops της χρόνιας», όπως επισημαίνει το CNET.

Apple iPad Pro 9,7 ιντσών

tech16
Το μοναδικό νέο iPad που παρουσίασε η Apple το 2016 είναι και το καλύτερο μέχρι στιγμής, προσφέροντας την ισχύ και τη συμβατότητα με το Apple Pencil του iPad Pro του 2015 σε μια πιο φιλική και φορητή έκδοση με οθόνη 9,7 ιντσών.

Apple iPhone 7 Plus

tech1
Μπορεί η τελευταία γενιά του iPhone να μην προκάλεσε το θαυμασμό με τον τρόπο που το κατάφερναν προηγούμενη μοντέλα, εντούτοις η έκδοση Plus κατόρθωσε να βρει μια θέση στις λίστες των CNET και TIME. Το μεγαλύτερο μοντέλο διαθέτει το εξελιγμένο χαρακτηριστικό με την κάμερα διπλού φακού. Ο ένας φακός είναι ευρυγώνιος, ενώ ο άλλος τηλεφακός με οπτικό ζουμ 2x. Επιπλέον, στη λειτουργία «πορτραίτου» ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις με επαγγελματικό αποτέλεσμα. Βέβαια η απουσία της παραδοσιακής θύρας ακουστικών από τα νεότερα iPhones συνεχίζει να προκαλεί απογοήτευση σε μερίδα φίλων της εταιρείας.

Google Pixel και Pixel XL

tech12
Η Samsung είναι εδώ και χρόνια ο κυρίαρχος κατασκευαστής στην αγορά των Android smartphones, ωστόσο φέτος η Google αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της με μια συσκευή σχεδιασμένη αποκλειστικά από την ίδια. Ακολουθώντας τα βήματα της Apple που ο σχεδιαστής του λογισμικού είναι κατασκευαστής και του hardware, η Google προχώρησε σε μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που είδε φέτος ο τεχνολογικός κόσμος κι απ’ ό,τι φαίνεται τα πήγε περίφημα. Η εμπειρία χρήσης του Pixel είναι άριστη καθώς το τηλέφωνο είναι ταχύτατο, απροβλημάτιστο στη χρήση ενώ τραβάει και εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες. Η XL έκδοση διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη χωρίς η συσκευή να μοιάζει ογκώδης ή παχιά.

Samsung Galaxy S7 και S7 Edge

tech4
Από τα κορυφαίες στιγμές του 2016 στον κόσμο της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Galaxy S7 που κυκλοφόρησε όπως και ο προκάτοχός του σε δύο εκδόσεις, μια «κλασική» και μια με δύο κυρτές οθόνες στα πλάγια. Η συσκευή ενσωμάτωνε κορυφαία χαρακτηριστικά και κατόρθωσε να κυριαρχήσει στις παγκόσμιες αγορές των smartphone.

OnePlus 3T

tech20
Απευθείας ανταγωνιστής των κορυφαίων smartphone του πλανήτη, η βελτιωμένη έκδοση του OnePlus 3 μπορεί να είναι ακριβότερη, διαθέτει όμως ό,τι μπορεί να ζητήσει ο χρήστης. Ακόμη κι έτσι όμως το κόστος του είναι κατά πολύ μικρότερο του ανταγωνισμού.

DJI Mavic Pro

tech11
Όντας ένα από τα πιο εξελιγμένα drones για ιδιώτες, το DJI Mavic Pro κατόρθωσε να βρεθεί στις λίστες και των δύο αμερικανικών μέσων. Διαθέτει compact και φορητό σχεδιασμό με τους έλικες να διπλώνουν και να αποθηκεύονται στο σώμα της συσκευής για ευκολότερη μεταφορά. Επιπλέον διαθέτει κάμερα 4K με τεχνολογία σταθεροποίησης για άψογες λήψεις, καθώς και ανασχεδιασμένο και φιλικό μηχανισμό ελέγχου. Όλα αυτά καθιστούν τη συσκευή ως το «πιο φιλικό στη χρήση drone που κυκλοφορεί στην αγορά», σύμφωνα με το TIME.

Apple Watch Series 2tech8

Μια ακόμη συσκευή που καταφέρνει να βρεθεί και στις δύο λίστες είναι η νεότερη γενιά του «έξυπνου» ρολογιού της Apple. Με καλύτερο λογισμικό, βελτιωμένη μπαταρία, ενσωματωμένο GPS, φωτεινότερη οθόνη, ταχύτερο επεξεργαστή και αδιαβροχοποίηση η δεύτερη γενιά του Apple Watch είναι εδώ για μείνει. «Η συσκευή δεν προσπαθεί πλέον να είναι ένα iPhone στον καρπό σας. Αντίθετα, φιλοδοξεί να είναι ένας σύντροφος στο τρέξιμο, το κολύμπι και κάθε άσκηση», γράφει το TIME.

Amazon Echo Dot (2η γενιά)

tech17
Η πρώτη γενιά του Echo κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια, όταν όμως η μικρότερη έκδοση βγήκε στα ράφια του ηλεκτρονικού πολύ-καταστήματος ο ψηφιακός βοηθός που ακούει στο όνομα Alexa έγινε διαθέσιμος για τις μάζες καθώς κοστίζει λιγότερο από 50 δολάρια και δίνει σήμερα στον καθένα μια αίσθηση του πώς θα μοιάζει το «έξυπνο» σπίτι του αύριο.

Fujifilm X-T2

tech15
Μπορεί τα smartphones να έχουν φέρει επανάσταση στη φωτογραφία, καθώς ο καθένας διαθέτει μια μηχανή στην τσέπη του, όμως παρά τα επιτεύγματα στις κάμερες των κινητών, όσοι ασχολούνται πραγματικά με τη λήψη επιλέγουν επαγγελματικού τύπου μηχανές DSLR. Το TIME επιλέγει να σταθεί ιδιαίτερα στην περίπτωση της Fujifilm, καθώς αν και θυμίζει ρετρό συσκευή εξοπλίζεται με αισθητήρα 24.3 megapixel και ταχύτατο μηχανισμό εστίασης.

Samsung Family Hub Fridge

tech5
Το τετράπορτο(!) «έξυπνο» ψυγείο της Samsung κατόρθωσε να κεντρίσει την προσοχή των συντακτών του CNET χάρη στην τεράστια οθόνη αφής στη μια πόρτα, τον υπέροχο σχεδιασμό και τα εξαιρετικά φιλικά χαρακτηριστικά που διαθέτει.

GoPro Hero5 Black

tech13
Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η GoPro επέστρεψε το 2016 με την άρτια εξοπλισμένη Hero5 η οποία διαθέτει αδιάβροχο σώμα, GPS, φωνητικό έλεγχο και βελτιωμένο λογισμικό.

Anki Cozmo

tech10
Το Cozmo είναι μία από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ βιντεοπαιχνιδιών και πραγματικών παιχνιδιών. Σε αντίθεση με τα περισσότερα «έξυπνα» παιχνίδια, το Cozmo εξοπλίζεται με προσομοιωτή συναισθήματος που επιτρέπει στο παιχνίδι να ανταποκρίνεται διαφορετικά σε κάθε ερέθισμα.

Neato D3 σκούπα – ρομπότ

tech18
Η σκούπα – ρομπότ της Neato ήταν η επιλογή του CNET μεταξύ του τεράστιου ανταγωνισμού στην κατηγορία χάρη στη δυνατότητα ελέγχου από το τηλέφωνο σε συνδυασμό με την ισχυρή καθαριστική δύναμη.
makeleio.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη