ΚΟΖΑΝΗ - Ούτε το Μαμάτσειο ούτε το Μποδοσάκειο έχουν προδιαγραφές περιφερειακού νοσοκομείου

Ούτε το Μαμάτσειο ούτε το Μποδοσάκειο έχουν προδιαγραφές περιφερειακού νοσοκομείουΤην ίδια στιγμή που ακόμα υπάρχει σαφής κλίση μιας συμπαγούς ομάδας αυτοδιοικητικών και βουλευτώντης περιοχής μας προς το Μποδοσάκειο, το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να φέρει  διαβούλευση το παρακάτω σχέδιο νόμου: «Τα γενικά νοσοκομεία μπορεί να χαρακτηρίζονται Περιφερειακά όταν οι οργανικές κλίνες τους είναι 450 και πάνω, συμπεριλαμβανομένων και των κλινών των αποκεντρωμένων δομών τους. ( Xαρακτηρισμός «νομαρχιακά» δεν υφίσταται). Η κατάταξη των νοσοκομείων στις κατηγορίες αυτές γίνεται με τον οργανισμό τους.»
Με απλά λόγια περιφερειακό νοσοκομείο σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα δεν μπορεί να υπάρξει , γιατί οι 450 κλίνες απέχουν παρασάγγας από τις 200 του Μαμάτσειου  και του Μποδοσάκειου. Από την άλλη η ενοποίηση των νοσοκομείων που βρίσκονται στην ίδια περιφερειακή ενότητα βρίσκεται προ των θυρών, όταν εμείς ακόμα πιέζουμε θεούς και δαίμονες υπέρ της ενίσχυσης του ενός από αυτά.
«Νοσηλευτικές μονάδες που βρίσκονται στα όρια της ίδιας περιφερειακής ενότητας (νομού) μπορούν να ενοποιούνται ή να διασυνδέονται (με ΚΥΑ , μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ) . Κατ’ εξαίρεση, με ΚΥΑ μετά από εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ, μπορούν να διασυνδέονται και ΝΜ όμορων νομών , σε περιπτώσεις που οι γεωγραφικές αποστάσεις το επιτρέπουν» αναφέρει το προσχέδιο νόμου.
Άραγε μήπως με τις έριδες καταφέρουμε από δύο αστελέχωτα νοσοκομεία να καταντήσουμε σε δύο κέντρα υγείας; Όλα είναι πιθανά.
Ι.Π.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)