Το κόκκινο υγρό στα κρέατα δεν είναι αίμα
Όταν αγοράζετε κρέας, υποθέτετε πως το κόκκινο υγρό που έχει το κρέας είναι το αίμα του. Λοιπόν, μαντέψτε. Δεν είναι αίμα!
Αυτό το κόκκινο υγρό είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Η λειτουργία του είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Και είναι αυτή η πρωτεΐνη που «χρωματίζει» το κόκκινο κρέας και συνεπώς δίνει το ίδιο χρώμα στο υγρό (το οποίο περνάμε λανθασμένα για το αίμα). Το νερό που έχει το κρέας, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.
Όταν μαγειρεύετε το κρέας, η μυοσφαιρίνη αλλάζει το χρώμα από κόκκινη σε καφέ, και έτσι γνωρίζετε ότι το κρέας μαγειρεύτηκε!
e-radio
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.