Η αναγέννηση της Δυτικής Μακεδονίας – Η ανάκτηση της μνήμης μας - Η περιφερειακή και τοπική συνείδηση (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

Εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τους συντρόφους μου αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την Κεντρικότητα του τόπου μας. Της Δυτικής Μακεδονίας.

Το περιβάλλον το οποίο κινείται αυτός ο αγώνας μας είναι αυτό της Αναγέννησης. Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που έρχονται από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχουν ένα κοινό. Αυτό της τοποφιλίας και της φιλοκαλίας. Τον δρόμο του Πολιτισμού και της ευημερίας.
Αυτή είναι και η περιφερειακή και τοπική συνείδηση και όχι η κομματική γιατί κόμματα δεν υπάρχουν. Γιατί οι εναπομείναντες κάστες(που δυστυχώς στην Δυτική Μακεδονίας είναι πολλές) είναι υπόλογες, ένοχες, κατηγορούμενες στο εδώλιο.
Αποτελεί – είναι μία μεγάλη πρόκληση να μιλήσουμε για την Δυτική Μακεδονία μέσα σε αυτό το περιβάλλον και όχι να επιμένουμε στην λήθη και την οπισθοδρόμηση.
Οι δρόμοι, οι ορίζοντες που θα δημιουργηθούν μέσα από την ανάκτηση της μνήμης, είναι η απάντηση στην χρεοκοπία την οποία μας επέβαλαν οι ποιο πάνω κάστες.
Σήμερα, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οφείλουν να δείξουν ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής κρίσης, γνώσης, ευθύνης και ενηλικίωσης. Αυτό που δεν έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο τους καθιστά υπόλογους απέναντι στις νέες γενιές.

Κοζάνη 07 Σεπτεμβρίου 2017

Θεόφιλος Παπαδόπουλος


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)

Παράταση για τις ενισχύσεις επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή τα Χριστούγεννα