ΚΑΣΤΟΡΙΑ - SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΛΙΜΝΗ OΡΕΣΤΙΑΔΑ Του (Δωρα Θέτη )

Μια άσχημη εικόνα αλλά και έντονη δυσοσμία παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η λίμνη της Καστοριάς, καθώς η επιφάνεια της έχει γεμίσει με σκουρόχρωμο και παχύρευστο στρώμα υγρού. Το θέαμα έχει προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων άλλα και των φθινοπωρινών επισκεπτών.

 Έργα για τον εμπλουτισμού της λίμνης Ορεστιάδας ακούμε, όμως δεν βλέπουμε

Πάντως εδώ και πολλά χρονιά επί νομαρχίας ακόμη του κ. Γιώργου Καπαχτσή η Καστοριά για τον εμπλουτισμό της λίμνης Ορεστιάδας από τις πηγές της Κορομηλιάς, με στόχο την πλήρη εξυγίανσή της. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που προσπάθησε να υλοποιήσει λίγο πριν την εκπνοή της  θητείας του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μιας σειράς αναγνωριστικών προκαταρκτικών μελετών, για να μπει στα σκαριά η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.
Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 372.642 ευρώ και αφορά την εκπόνηση του συνόλου των αναγνωριστικών – προκαταρκτικών μελετών για τον υπόγειο εμπλουτισμό της λίμνης Καστοριάς με  διοχέτευση νερού από κλώνο του ποταμού Αλιάκμονα.
Πέρα όμως από αυτά και ο δήμος Καστοριάς κατά καιρούς έχει υλοποιήσει μια σειρά μελετών για την εξυγίανση της λίμνης όμως και αυτές μέχρι στιγμής μένουν στα χαρτιά.
Ας μην ξεχνάμε ότι η λίμνη Ορεστιάδα είναι μνημείο φυσικού κάλλους, φιλοξενεί περίπου 150 είδη πτηνών, που ακόμη κι αυτά, εξοικειωμένα πλέον με τους ανθρώπους, νιώθεις να σε προσκαλούν ν’ απολαύσεις τη μαγεία του υγρού αυτού οίκου. Ας την προσέξουμε  λοιπόν διότι λίμνη και Καστοριά είναι δυο συνυφασμένα κομμάτια.

 ΟΨΟΜΕΘΑ ΛΟΙΠΟΝ.
kastoria365.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)