ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Παν. Κεπαπτσόγλου: «Έργο σταθμός η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού για το Άργος Ορεστικό»

Έργο σταθμό το οποίο θα λύσει το  πρόβλημα επεξεργασίας λυμάτων  της πόλης του Άργους Ορεστικού, χαρακτήρισε ο  Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου την ένταξη  κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού στο Ε.Π Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες ο  Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, υπέγραψε την  απόφαση ένταξης  του συγκεκριμένου έργου προϋπολογισμού 5.385.000 ευρώ,  στο  Ε.Π Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.
«Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για να  φτάσουμε στην ένταξη του έργου  και μας  έχουν πολεμήσει πάρα πολύ για να μη γίνει.
Ένα έργο το οποίο είχε πάμπολλες δυσκολίες στην πορεία του με χίλιες – δυο καταγγελίες  από περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ειλικρινά,  ενοχληθήκαμε  πάρα πολύ  ως Δήμος,  γιατί αυτή η  «περιβαλλοντική»  ευαισθησία εντοπίστηκε και περιορίστηκε και εντοπίστηκε  μόνο στην περιοχή Άργους Ορεστικού και όχι πέρα  από τα όρια της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον.
Αλλά έχουμε μάθει να  βλέπουμε πάντα μπροστά, τ’  αφήνουμε αυτά στο παρελθόν και λέμε:  τέλος καλό, όλα καλά.
θα ήθελα  να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη ο οποίος από την αρχή συνέβαλε τα μέγιστα.  Ήταν ο μόνος που κατάλαβε το μέγεθος του προβλήματος.
Έτσι λοιπόν  έχουμε και επίσημα την ένταξη του  έργου αυτού, ενός έργου σταθμού που θα λύσει ουσιαστικά το πρόβλημα επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης του  Άργους Ορεστικού, αλλά και ένα συμπληρωματικό έργο το οποίο τώρα μελετάται – και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ένταξη μέχρι  τις αρχές  του επόμενου έτους – , την επεξεργασία  των λυμάτων όλων των μεγάλων οικισμών  του  Δήμου μας,  που είχαν ως τελικό αποδέκτη  τον ποταμό Αλιάκμονα και τους παραποτάμους του.
Θα  μιλάμε για έναν τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό που το τελικό του προϊόν θα είναι καθαρό νερό.  Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη σε κάποιο επόμενο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα, να  χρησιμοποιηθεί  ως νερό άρδευσης.
Σε πρώτη  φάση όμως, θα καταλήγει στον ποταμό Αλιάκμονα. Ξαναλέω ότι θα μιλάμε για απόλυτα  διαυγές νερό.
Ένα μεγάλο έργο  προϋπολογισμού  5.285.000 ευρώ, μαζί με το συμπληρωματικό έργο  περίπου  1.500.000 ευρώ που στην ουσία δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά αγωγοί μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών», τόνισε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.
Ο  βιολογικός καθαρισμός  θα κατασκευαστεί  σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου το οποίο βρίσκεται  δίπλα από τα δημοτικά σφαγεία. Η κατασκευή του  αναμένεται να ξεκινήσει  τον Ιούνιο  του 2018 και  να ολοκληρωθεί  σε  δυο χρόνια.
Ε.Ψ.
fonikastorias.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)