Πυγολαµπίδες ανιχνεύουν τοξικές ουσίες στα κηπευτικά
Έναν εύκολο και άµεσο τρόπο ανίχνευσης της τοξικότητας σε λαχανικά και φρούτα ανέπτυξαν ερευνητές στη Σιβηρία.
Ο κύριος δείκτης µόλυνσης είναι τα ένζυµα των συνηθισµένων πυγολαµπίδων, σύµφωνα µε δηµοσίευµα της «Russian Planet». Η καινοτόµος µέγεθος επιτρέπει την αξιολόγηση της ποιότητας των φρούτων και λαχανικών (επίπεδο µόλυνσης µε χηµικές και βακτηριακές ουσίες) κυριολεκτικά σε ένα λεπτό.
Με τη χρήση ενζύµων από τις πυγολαµπίδες, ο βαθµός τοξικότητας µπορεί εύκολα να µετρηθεί µε βάση τον φθορισµό του προϊόντος. Οι επιστήµονες τόνισαν ότι αυτή η µέθοδος για τον προσδιορισµό των τοξικοµετρικών δεικτών θα είναι δέκα φορές φθηνότερη από τις αντίστοιχες εναλλακτικές.
ypaithros.gr
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το tragikogreece σέβεται όλες τις απόψεις, με χιούμορ και όχι με ύβρεις.
Γιαυτό σας παρακαλούμε να μην αναρτάτε σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το περιεχόμενο του άρθρου.