ΚΟΖΑΝΗ - Γ. Κασαπίδης: «Να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ονομασία των Σκοπίων»

Την  υιοθέτηση κοινής θέσης  με  ψήφισμα από το Περιφερειακο Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας,  για την ονομασία του γειτονικού κράτους της FYROM χωρίς την χρήση του όρου  Μακεδονία καθώς και κάθε παράγωγου της , ζήτησε  ο Βουλευτής της Ν.Δ  στην Π.Ε  Κοζάνης,   Γιώργος Κασαπίδης.

Στη  διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι στην Κοζάνη, ο κ Κασαπίδης εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, την «έκπληξη» και «αγανάκτηση» του , γιατί  δεν υπήρξε συμφωνία και κοινό ψήφισμα, ώστε να είχε καταστεί δυνατό να υπάρξει μία ξεκάθαρη  θέση από την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου και συζητήθηκε το θέμα.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και χωρίς απολύτως καμία μικροκομματική σκοπιμότητα να υποστηρίξουμε ως γειτονεύουσα περιφέρεια την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που πιστοποιούν μεταξύ άλλων  370 πανεπιστημιακοί καθηγητές και ιστορικοί από όλο τον κόσμο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί  η παραχάραξη της ιστορίας» και προτείνοντας την χαρτογράφηση και οριοθέτηση των μονοπατιών των  Μακεδονομάχων στην Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέντευξη τύπου, ο  Βουλευτής της Ν.Δ  αναφέρθηκε επίσης στην δραματική πτώση των τιμών γάλακτος με τις αθρόες εισαγωγές από την Ευρώπη ή και τρίτες χώρες,   ζητώντας  την εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ  άσκησε έντονη κριτική  στον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τον οποίο σημείωσε  ότι «απαξιώνει να δώσει μία απάντηση στην Βουλή για το θέμα, παρότι του έχει τεθεί».

Ο  κ. Κασαπίδης στάθηκε τέλος σε θέματα που αφορούν τον χώρο της παιδείας, όπου στο πλαίσιο της ναυτικής εκπαίδευσης ζήτησε να εξετασθεί η δυνατότητα αυτή και στην περιοχή , ενώ σε ότι αφορά  την αναβάθμιση της γεωργικής εκπαίδευσης στην χώρα μας, πρότεινε  την υιοθέτηση του πράσινου πτυχίου όπως και των σχολικών κήπων που λειτουργούν  σε αρκετές χώρες, δημιουργώντας συνειδήσεις και διαμορφώνοντας το πρότυπο του σύγχρονου αγρότη και κτηνοτρόφου.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)