ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πολλά Τα Προβλήματα Που Βιώνουν Οι Κάτοικοι Της Μεσοποταμίας Από Τις Εργασίες Του ΤΑΠ (Φώτο)

Πολλά είναι τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας σχετικά με την διέλευση του ΤΑΠ μέσα από τις κατοικημένες περιοχές.
Θεοδώρα Κωτσοπούλου
Στις ενέργειες που γίνονται ώστε να διευθετηθεί το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεοφύλακτος Ζυμπιδης, ο οποίος είναι και ο ίδιος κάτοικος της Μεσοποταμίας. Όπως είπε, υπάρχουν κάποια προβλήματα στην Μεσοποταμία σχετικά με τον ΤΑΠ.
Ακόμα ανέφερε πως δημιουργούνται κάποιες καταστάσεις που μάλιστα αρκετές φορές ξεφεύγουν από τα θεμιτά όρια. «Οι προβληματισμοί των κατοίκων εκφράστηκαν και σε μένα και ήταν σχετικοι με τη διέλευση των οχημάτων όπως επίσης και με τους ανεπιθύμητους θορύβους που γίνονται τον τελευταίο καιρό από την πραγματοποίηση του έργου. Θα πρέπει να πούμε ότι ελέγξαμε την αδειοδότηση της διέλευσης των συγκεκριμένων οχημάτων και αποκριθήκαμε στις υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Καστοριάς. Η αδειοδόθητηση όμως που δίνει η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά στο τοπικό δίκτυο, του οποίου έχουμε αναλάβει τη συντήρηση, από τον κόμβο της Εγνατίας στο Μανιάκοι μέχρι και την Μεσοποταμία, εκτός από την περιοχή της Κολοκυνθούς και τη διασταύρωση της Μεσοποταμίας», ενημέρωσε ο κ Ζυμπίδης . Σύμφωνα με τον ίδιο, στις συγκεκριμένες διελεύσεις υπήρχαν δύο προβληματισμό. Ο πρώτος ήταν αν πραγματοποιούνται φθορές στο οδικό δίκτυο στο οποίο κινούνται και ο δεύτερος η ασφάλεια της κατοικημένης περιοχής.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τις επίσημες απαντήσεις από το αρμόδιο τμήμα, δεν υπάρχουν προς το παρόν κάποιες φθορές στο οδόστρωμα. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε κάποιες φθορές οι οποίες μπορούν να βγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα λόγω του βάρους των οχημάτων. Πρέπει να δούμε μεταγενέστερα λοιπόν μήπως προκύψουν προβλήματα. Άρα, υποστήριξε, υπάρχει νομιμότητα ενώ διευκρίνισε πως υπάρχει ένα » παράθυρο» και θα πρέπει να μπει κάποιο επιπλέον τέλος κίνησης. Ο άλλος προβληματισμός , ενημέρωνε ήταν η διέλευση μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών. «Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ΤΑΠ έχι μεριμνήσει σε σχέση με αυτό το θέμα, ενημερώνοντας τα σχολεία για τη διέλευση των οχημάτων αυτών, να μη φοβούνται τα παιδάκια και επιπλέον θα πρέπει να πούμε ότι αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν, έγινε κατ ιδίαν επίσκεψη στο σχολείο της Κολοκυνθούς όπου ενημέρωσαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Τα οχήματα κινούνται πάντοτε με τις αρμόδιες αδειοδοτήσεις, με φάρο, όπως προβλέπεται από το νόμο», κατέληξε ο κ. Ζυμπιδης ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει το σημαντικό έργο που γίνεται στην περιοχή με τα παράπονα των συγχωριανών του .

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Η Ραχήλ Μακρή κάνει κόμμα, το «Μέτωπο Νίκης» (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς