Δ. Μακεδονία: Θα καλυφθούν σχεδόν όλοι οι δικαιούχοι του «Eξοικονομώ»

 Θα ικανοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων στην Δυτική Μακεδονία, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια επιλογής  για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ», μετά  την απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος να διπλασιάσει το αρχικό  ποσό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς και την απόφαση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας να διαθέσει 2 έως και 2, 5 εκατ. ευρώ επιπλέον ,εφόσον υπάρχουν δικαιούχοι-επιλαχόντες στην περιοχή.

Στην  διαβεβαίωση αυτή προέβη με δηλώσεις του,  ο Εντεταλμένος σύμβουλος στο ΕΣΠΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Σταύρος Γιαννακίδης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για  «χιλιάδες νοικοκυριά που θα βγουν εκτός προγράμματος στην Δυτ. Μακεδονία», χάνοντας την δυνατότητα να προχωρήσουν  στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία , ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι θα διπλασιαστεί το αρχικό ποσό των 6,6 εκατ. Ευρώ στην Δυτ.Μακεδονία και μαζί με το επιπλέον ποσό που θα διαθέσει η Περιφέρεια , θα φθάσει τα 15, 5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, κάτι που μπορεί να ικανοποιήσει περισσότερους από 1300 έως και 1500 αιτούντες στην Δυτ. Μακεδονία που πληρούν τα 5 κριτήρια για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ».

Στο πλαίσιο αυτό, σε  ένα μόνο εκ των 5 απαραίτητων κριτήριων  που είναι το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά  ο κ. Γιαννακίδης πριν  την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Κοζάνη,  συνολικά  υπάρχουν 1726 πιστοποιητικά, από τα οποία τα 810 στην Π.Ε Κοζάνης, 491 στην Π.Ε  Καστοριάς, 238 στην Π.Ε Φλώρινας και 197 πιστοποιητικά στην Π.Ε  Γρεβενών.

Σύμφωνα επίσης με δηλώσεις στους δημοσιογράφους του εντεταλμένου συμβούλου του ΕΣΠΑ στην Δυτ. Μακεδονία, το  σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων στο πρόγραμμα, από την πρώτη ημέρα υποβολής των ενδιαφερομένων «κλείδωσε» στις 2108 αιτήσεις από την Περιφέρεια, οι οποίες κατατέθηκαν σε λίγες μόλις ώρες.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της