Κόντρα Τζιτζικώστα – Μπουτάρη για τη δημιουργία ζωολογικού κήπου στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία Ζωολογικού Κήπου εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα των Σπάτων Αττικής, σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Στο μεταξύ, εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.   Σε ερώτηση εάν υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του υφιστάμενου Ζωολογικού Κήπου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του περιαστικού δάσους Σέιχ – Σου, απάντησε λέγοντας: «Όσο είμαι εγώ δήμαρχος στην πόλη κάτι τέτοιο δεν θα το δεις».   Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι ο Ζωολογικός Κήπος αποτελεί όνειδος για την πόλη, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη έκταση για να υλοποιηθεί κάτι σωστό και υπενθύμισε ότι ο χώρος, όπου είναι σήμερα εγκατεστημένος, ανήκει στο δασαρχείο.   Μάλιστα, επισήμανε ότι θα προέκρινε, στον υφιστάμενο Ζωολογικό Κήπο, να μεταφερθεί το 2ο Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της πόλης.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της