Η παράξενη περίπτωση ''ΑΤΙΑ'' στην Αταλάντη το 1990

Είναι από τις σημαντικότερες υποθέσεις εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα και κατατάσσεται στις στενές επαφές τρίτου τύπου. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990, εθεάθησαν 12 ή 13 ΑΤΙΑ, τα οποία σε σχηματισμό, το ένα πίσω από το άλλο, διέσχισαν τον εναέριο χώρο της χώρας μας από τη βόρεια Ελλάδα ως την Πελοπόννησο, όπου έκαναν μια αναστροφή και ακολούθησαν την αντίθετη πορεία.
Οι δεκάδες μαρτυρίες, αρκετές επώνυμες, προέρχονται από όλα τα μέρη από τα οποία πέρασαν τα αντικείμενα. Στην επιστροφή τους προς βορρά, και ενώ πετούσαν κοντά στην Λαμία, αποσπάσθηκαν από τον σχηματισμό τρία σκάφη, το ένα από αυτά φλεγόμενο. Μετά από ανίχνευση της περιοχής, τα σκάφη προσγειώθηκαν κοντά στην Αταλάντη, έσβησαν την φωτιά και απογειώθηκαν για να συναντήσουν το σμήνος.  Η σημαντικότερη μαρτυρία για αυτήν την διαδικασία, που κράτησε όλο το βράδυ, προέρχεται από μέλη της οικογένειας Καραντράτου. Σύμφωνα με την μαρτυρία, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα , με δυνατά σαν προβολείς φώτα που έσκιζαν τον ουρανό , τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν .


Μετά από 15 λεπτά , άκουσαν τρείς διαδοχικές εκρήξεις , και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο , πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα , που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά ή να έχει κάποια βλάβη . Ενώ το κοιτούσαν , αυτό έπεσε στο έδαφος , στο διπλανό λόφο , που απείχε ένα χιλιόμετρο . Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο έβγαζε μαύρο καπνό , σαν λάστιχα που καίγονται .

" Τέτοιο φως δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου "

Έπειτα από λίγο ήρθαν, πετώντας με μεγάλη ταχύτητα, άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο. Προσγειώθηκαν σχηματίζοντας κύκλο γύρο από το αρχικό, φωτίζοντας έντονα την περιοχή. Έμοιαζε, ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)