ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Η χρυσή συνταγή του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς (Φώτο - Βίντεο)

Η χρυσή συνταγή του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς.  Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO)
Σε λιγότερο από μια δεκαετία  εξαπλασίασε τα τμήματά του, δεκαπλασίασε τους φοιτητές του και γίνονται μαθήματα και στο Άργος Ορεστικό

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, πραγματοποιούνται μαθήματα και στην πόλη του Άργους Ορεστικού. Συγκεκριμένα το τμήμα Μαγειρικής πραγματοποιεί μαθήματα στην κουζίνα της Λέσχης Αξιωματικών και το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο ΚΕΦΙΑΠ.


Ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης, μιλώντας στο μικρόφωνο της Εφημερίδας “Ορίζοντες”,  ανέφερε πως οι μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι πάρα πολλοί, με αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίες να μην επαρκούν «Λειτουργούν 16 τμήματα. Στο κτιρίου του ΕΠΑΛ Καστοριάς που στεγαζόμαστε χρησιμοποιούμε 13 αίθουσες. Έτσι λοιπόν για τη σωστή λειτουργία όλων των τμημάτων, πραγματοποιούνται μαθήματα και  σε άλλους εργαστηριακούς χώρους. Μόνο το τμήμα Μαγειρικής το παρακολουθούν 90 σπουδαστές, ο Συνταγματάρχης μας παραχώρησε χώρο στη Λέσχη Αξιωματικών, έτσι ώστε  να γίνονται ακόμα πιο σωστά τα μαθήματα».

Όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται προς τη μαγειρική για τις σπουδές  τους


Ο Σεφ Στέλιος Μαυρίδης διδάσκει το μάθημα της Μαγειρικής στο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, τα τελευταία δύο χρόνια. Βάσει της εμπειρίας του ο Σεφ Μαυρίδης, πιστεύει ότι η στροφή τόσο πολλών ανθρώπων προς την Τέχνη της Μαγειρικής οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην τηλεόραση «Υπάρχουν πάρα πολλές εκπομπές που προωθούν την μαγειρική. Παράλληλα, οι καιροί έχουν αλλάξει, κατά συνέπεια έχουν αλλάξει και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Η δημιουργική μαγειρική προσελκύει όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους».
Λόγω των πολλών σπουδαστών, το τμήμα Μαγειρικής χωρίζεται σε μικρότερες ομάδες, όπου...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές