Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας - Βίντεο με αστυνομικό που χτυπάει 11χρονο παιδί, διατάχθηκε ΕΔΕ

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας - Βίντεο με αστυνομικό που χτυπάει 11χρονο παιδί, διατάχθηκε ΕΔΕ
Καταγγελία από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» με βίντεο που εμφανίζει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά 11χρονο παιδί στο Μενίδι. Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ – εντολή για ΕΔΕ. Αντίδραση και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ κατεγράφεται σε βίντεο να χτυπά ένα 11χρονο παιδί στο Μενίδι και η καταγγελία ήρθε από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Άμεση η αντίδραση από την ΕΛΑΣ καθώς με απόφαση του Αρχηγείου όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρους τους, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Χρυσοχοΐδης: Όποιος χτυπά αναίτια δεν έχει θέση στην ΕΛΑΣ

«Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».
Αυτό ανέφερε ο υπουργός, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά ένα 11χρονο παιδί.

ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και η οποία έχει ως εξής:
«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πανελλήνιες: Σάρωσε το ΕΠΑΛ Καστοριάς – Συνέντευξη Αλέξανδρος Ταμήλιας

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)