Τι σημαίνει, Πόντος; Ένα ευρηματικό βίντεο με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά (Βίντεο)

Τι σημαίνει, Πόντος; Ένα ευρηματικό βίντεο με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά
Τι σημαίνει, Πόντος; Ένα ευρηματικό βίντεο με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

100 χρόνια μετά... τα παιδιά, οι απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου μιλούν και διδάσκουν!

Με αυτόν τον ιδιαίτερο και ευρηματικό τρόπο, το τμήμα Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας σε επιμέλεια της Παιδαγωγού Δέσποινας-Χρυσοβαλάντου Γερουλίδου, ετοίμασε ένα βίντεο από τα παιδιά για τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιώντας ζωγραφιές από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 


Παρ' όλους τους περιορισμούς, λόγω της νόσου covid-19, έστω και από απόσταση προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε το παρόν βίντεο εν όψει της φετινής 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους προγόνους μας, με σκοπό να σταλεί στα σχολεία του Δήμου Βέροιας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς το θέμα της Γενοκτονίας, τονίζει η Δέσποινα Γερουλίδου.

Ένα βίντεο όπου μπορεί κάθε εκπαιδευτικός να το χρησιμοποιήσει στην τάξη του, για να παρουσιάσει την ημέρα Μνήμης και τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1916 - 1923 μέσα από τις σκέψεις των ίδιων των παιδιών.

Να σημειώσουμε ότι το βίντεο μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά με προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς είναι όλα γραμμένα και ηχογραφημένα για να διευκολύνουν όλα τα παιδιά.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές