Ένταξη του έργου της Σήραγγας της Κλεισούρας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας


Ένταξη του έργου της Σήραγγας της Κλεισούρας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπέγραψε σήμερα, 12/8/2021 την ένταξη της Πράξης του έργου «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη  – όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα στην Κλεισούρα», στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2014 -2020, προϋπολογισμού 74.003.505,15€.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας στο τμήμα από ρέμα Κώτουρη έως όρια Νομού Κοζάνης συμπεριλαμβανομένης και της σήραγγας Κλεισούρας.
Πρόκειται για οδικό τμήμα συνολικού μήκους 10,40 χλμ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 8,0μ., με μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ. ανά κατεύθυνση και επιπλέον λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25 μ.
Περιλαμβάνει επίσης, την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, μήκους 1.365 μ, τη γέφυρα του ρέματος Κώτουρη, μήκους 34,60 μ, τον φωτισμό και τη σήμανση της οδού, καθώς και τα απαραίτητα γεωτεχνικά έργα.
Το έργο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμυνταίου, αφού η υλοποίησή του, όχι μόνο θα ενώσει τις τρείς περιοχές, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο περιφερειακής ανάπτυξης, στο εμπόριο, στις μεταφορές, στον τουρισμό, μειώνοντας τις αποστάσεις και εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Έφυγε από την ζωή πατέρας του π.αντιδημάρχου Καστοριάς Τρύφωνα Πολυγιάννη

Τους πήρε τα «ΣΩΒΡΑΚΑ»!- 7ος σε διεθνές τουρνουά ΠΟΚΕΡ ο Α.ΡΕΜΟΣ!- Δεν φαντάζεστε πόσα κέρδισε…(Φώτο - Βίντεο)

Το ψηφιακό πλανητάριο Ιωαννίνων θαύμασαν τα παιδιά στο 9ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς (Φώτο)

Η καθαριότητα του κόλπου είναι ζήτημα υγείας: Έτσι πρέπει να πλένεις την περιοχή

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! Οι άνθρωποι που έμειναν πίσω στο χωριό (Φώτο)