Τα αποκαλυπτήρια πλάκας στην Οινόη – Όλη η εκδήλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, η τελετή των αποκαλυπτηρίων της αναθηματικής πλάκας στη μνήμη των Αγνοημένων Ηρώων Οινόης των Ελληνικών Αντάρτικων Σωμάτων του Πόντου 1914-1923.

Η εκδήλωση και η αναθηματική πλάκα τοποθετήθηκε από τον Δήμο Καστοριάς σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Οινόης, με τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη να παίρνει τα εύσημα και να εισπράττει το ζεστό χειροκρότημα των κατοίκων του χωριού. Κεντρικό πρόσωπο και ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ευστάθιος Πελαγίδης.

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος και ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ποντίων Ν. Καστοριάς Ιωάννης Αμαραντίδης. Η τελετή έγινε στον εξωτερικό χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Οινόης. Την εκδηλωση τίμησαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Ζήσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Πέτρο Τόσκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Αλεξανδρίδης.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Η Σελήνη δείχνει άνυδρη αλλά χάνει 200 τόνους νερού κάθε χρόνο. Η έρευνα της NASA για το νερό που κρύβει κάτω από την επιφάνειά της

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Μήνυμα του Στάθη Κακουλίδη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές