Γουρούνια στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ κρατούν ασφαλή τα αεροπλάνα


Και φαίνεται πως μέχρι στιγμής κάνουν εξαιρετική δουλειά.


Γουρούνια επιστράτευσαν στο αεροδρόμιο Σχίπχολ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας για να κρατήσουν τα πτηνά- κυρίως χήνες- που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροπλάνων, μακριά από τους αεροδιαδρόμους.

Συνολικά 20 γουρούνια αποτελούν την «ομάδα περιπολίας» σε χωράφια κατάλληλα για βόσκηση, μεταξύ των αεροδιαδρόμων και καθαρίζουν τα υπολείμματα από την συγκομιδή ζαχαρότευτλων που αποτελούν αγαπημένη τροφή για τις χήνες.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάτια που καθιστά γόνιμο το έδαφος και κατ’ επέκταση προσελκύει πτηνά που αναζητούν τροφή  και έναν τόπο για να φωλιάσουν.

Αυτό όμως επίσης σημαίνει πως οι αρχές του αεροδρομίου δίνουν μια συνεχή μάχη για να διατηρήσουν τους αεροδιαδρόμους «καθαρούς» από ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες για την ασφάλεια των αεροπλάνων, παρουσίες πτηνών.

Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το BBC,  καταγράφηκαν 150 περιπτώσεις που αεροσκάφη χτύπησαν πτηνά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Πόσο αποδίδει όμως η «περίπολος των γουρουνιών»; Όπως απαντούν οι υπεύθυνοι, τις λίγες εβδομάδες μετά την επιστράτευσή τους, δεν έχουν εμφανιστεί πτηνά στα χωράφια πλάι στους αεροδιαδρόμους

Ένα ερώτημα βέβαια είναι πως αντιδρούν τα γουρούνια που πλέον βρίσκονται τόσο κοντά στους αεροδιαδρόμους.

«Έχουν στη διάθεσή του εκτάσεις ίσες με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, έχουν τα ίδια σπίτια, το ίδιο σύστημα παροχής νερού, τρέφονται με τον ίδιο τρόπο, οπότε όλα είναι πολύ φυσιολογικά» λέει ο αγρότης που είναι υπεύθυνος για τα γουρούνια.

Πηγή:  BBC

 https://www.huffingtonpost.gr/entry/yoeroenia-sto-aerodromio-toe-amsterntam-kratoen-asfale-ta-aeroplana_gr_616bda1ce4b079111a4adca5



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Σεξ και εγκυμοσύνη: Όλα όσα ήθελες να μάθεις, αλλά δίσταζες να ρωτήσεις

Σε αποτυπώματα δεινοσαύρων εργάζονται Έλληνες και Κινέζει επιστήμονες

Η πιο «ταξιδιάρικη» πόλη της Ελλάδας. Τόσο όμορφη που την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά

Βίντεο-ντοκουμέντο από πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ

ΟΑΕΔ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 7.180 προσλήψεις σε δήμους

Πτολεμαΐδα: Σάλος με το θανάσιμο πυροβολισμό σκύλου – Άλλες δύο περιπτώσεις πυροβολισμών σε αδέσποτα, καταγγέλλουν οι φιλόζωοι (Φώτο)

ΨΩΜΙΑΔΗΣ - Για το Μακεδονικό και το Μπουτάρη «Αυτός έχει ξεπουλήσει την Μακεδονία, αυτός, ναι! Αυτή η χολέρα. Αυτό το τραβέλι το πολιτικό» (Βίντεο)

Σε έναν γάμο δεν ενώνονται δύο άνθρωποι αλλά δύο οικογένειες | Συνέντευξη με τον συστημικό σύμβουλο & εκπαιδευτή Νίκο Βαγιακάκο