Κλείδωσε η απόφαση: Ρεβεγιόν στο σπίτι – Από την Πέμπτη στις 06:00 τα νέα μέτρα

Η εκτίναξη των κρουσμάτων στη χώρα φέρνει τα νέα περιοριστικά μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου, σε μία κίνηση να αποφευχθούν οι μετακινήσεις μετά το ρεβεγιόν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του MEGA, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, η οποία είχε γνωστή από το πρωί ανατρέπει τα δεδομένα και φέρνει τα μέτρα προ των πυλών. Αύριο στην σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας αναμένεται να «κλειδώσει» ο χρόνος έναρξης των περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται η εστίαση να κλείσει στις 22:00, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ποια είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα;

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Νέα μέτρα: Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα την Τετάρτη

Αύριο το πρωί αναμένεται και η έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)