«Όλα παίρνουν το... δρόμο τους!» - Δείτε ποιοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για παρασκευή τεχνητού κρέατος (Βίντεο)


Της Χριστίνας Φλάσκου

Όλα φαίνεται πως παίρνουν το... δρόμο τους, με το τεχνητό κρέας να είναι πιο κοντά από ποτέ στο διαιτολόγιο μας,καθώς δύο μεγάλα ονόματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παρασκευή του, επενδύοντας και εντατικοποιώντας τις προσπάθειες για μελλοντική χρήση του ως πιθανού υποκατάστατου του κρέατος.

Πρόκειται για τη συνεργασία των Ρίτσαρντ Μπράνσον και Μπιλ Γκέιτς, όπου μαζί με τον Τζακ Γουέλς, πρώην επικεφαλής της General Motors, έχουν ήδη συγκεντρώσει - επενδύσει το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ( ιδρυτής της εταιρείας Virgin) στο Bloomberg, «σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας».

Παράλληλα, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η εταιρεία Μemphis Meats, δεν έχει διαθέσει ακόμη εμπορικά το προιόν της, ενώ η βασική της δραστηριότητα έγκειται στην παραγωγή κρέατος από ζωικά κύτταρα. Με άλλα λόγια τοποθετούνται τα ζωντανά κύτταρα σε δεξαμενές και εκεί αναπτύσσεται το κρέας με τη χρήση οξυγόνου,ζάχαρης και άλλων ουσιών.

Από την πλευρά τους, επιστήμονες σε Σκανδιναβία και Ιαπωνία προβαίνουν σε εργαστηριακές δοκιμές παραγωγής τεχνητού κρέατος, με τους Ολλανδούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ να βρίσκονται πολύ πιο μπροστά, καθώς ασχολούνται με την παραγωγή χοιρινού κρέατος από το 2007.







Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)