Δείτε ποιον μήνα δεν πρέπει να ξεκινήσετε δίαιτα!


Σύμφωνα με τον Andrew Shanahan, βραβευμένο δημοσιογράφο, συγγραφέα και επιχειρηματία, δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βάλουμε το πλάνο αδυνατίσματος σε εφαρμογή κατευθείαν με την αλλαγή του νέου χρόνου.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Shanahan σε σχετικό του άρθρο που δημοσιεύτηκε στη βρετανική Telegraph, καλό είναι να περιμένουμε μέχρι το δεύτερο μήνα του έτους για να ξεκινήσουμε την δίαιτα, καθώς οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε μέσα στον Ιανουάριο είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όπως όλα στη ζωή άλλωστε, έτσι και η δίαιτα είναι θέμα… timing!

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που δεν πρέπει να ξεκινάμε δίαιτα τον Ιανουάριο:

1. Ο Ιανουάριος έρχεται αμέσως μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Τις ημέρες των εορτών, υποκύπτουμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε γλυκά και αλμυρά εδέσματα και φορτώνουμε τον οργανισμό μας με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλκοόλ. Είναι αδύνατο να μπούμε σε αυστηρή δίαιτα αμέσως μετά από τέτοιες κραιπάλες, καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει.

2. Είναι πιο έξυπνο από οικονομικής πλευράς. Πέρα από τις σπατάλες που κάναμε μέσα στις γιορτές σε εξόδους και δώρα, είναι επίσης πιο πιθανό να βρούμε καλύτερες προσφορές για συνδρομές σε γυμναστήρια μετά τον Ιανουάριο.

3. Πρέπει να κάνουμε σωστό προγραμματισμό. Δεν ξεκινάμε μια δίαιτα επειδή μας την πρότεινε κάποιος φίλος ή επειδή διαβάσαμε ότι είναι η νέα διατροφική τάση. Πρέπει να διαμορφώσουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα με βάση τις δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις, πάντα με τη βοήθεια διαιτολόγου ή διατροφολόγου.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)