Εξεταστική: Αυτό πρέπει να κάνεις για να έχεις καλύτερη μνήμη!

Αυτό είναι ένα κόλπο που με βάση ολλανδική έρευνα θα βοηθήσει τη μνήμη σας! Ιδανικό ενόψει εξεταστικής!

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε θέματα μνήμης, τα οποία διαπιστώνουμε έντονα όταν πρόκειται να δώσουμε εξετάσεις, μπορεί αυτό που βρήκε η ολλανδική έρευνα να μην ενθουσιάσει πολλούς αλλά απ’ ότι φαίνεται ισχύει.

Οι ερευνητές ς, με επικεφαλής τον Γκιγιέν Φερντάντεζ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ράντμπουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό βιολογίας «Current Biology», πειραματίσθηκαν με 72 εθελοντές και κατέληξαν ότι εάν 4 ώρες μετά το διάβασμα κάνετε γυμναστική τότε θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στη μνήμη σας!

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απομνημονεύσουν διάφορα πράγματα και στη συνέχεια χωρίσθηκαν τυχαία σε τρείς ομάδες: η μία ασκήθηκε σωματικά αμέσως, η δεύτερη μετά από τέσσερις ώρες και η τρίτη δεν ασκήθηκε καθόλου.

Μετά από δύο μέρες, οι εθελοντές εξετάσθηκαν για το πόσα θυμούνταν από όσα είχαν μάθει, ενώ παράλληλα έγινε μαγνητική απεικόνιση (MRI) του εγκεφάλου τους.

Διαπιστώθηκε ότι, από τις τρεις ομάδες, υπερείχε η δεύτερη που είχε ασκηθεί με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών. Η εγκεφαλική απεικόνιση επιβεβαίωσε ότι τα μέλη αυτής της ομάδας είχαν καλύτερη λειτουργία του ιπποκάμπου, της περιοχής που είναι σημαντική για την μνήμη και την μάθηση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μελετώνται περαιτέρω… αλλά σε όσους αρέσει η γυμναστική, βρήκατε τη λύση για να βοηθήσετε τη μνήμη σας!

https://www.neolaia.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)