Τι κρατάει τα ζευγάρια μαζί;

noel690Το αιώνιο ερώτημα –ίσως πιο αιώνιο κι από εκείνο της δημιουργίας του σύμπαντος– είναι το πώς θα κρατήσεις μια σχέση όσο πιο κοντά στο «για πάντα». Σε μια πλειοψηφία επιφανειακών σχέσεων, τα ζευγάρια που μετρούν χρόνια κοινής –κι ευτυχισμένης– πορείας  αντιμετωπίζονται σαν μουσειακά εκθέματα. Μόλις πετύχεις ένα τέτοιο δεν μπορείς φυσικά να συγκρατηθείς. Βροχή οι απορίες. Θα τους βρεις να περπατάνε δίπλα-δίπλα και θα νιώσεις αυτήν την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους. Δε θ’ αντέξεις. Θα τους σταματήσεις και θα ρωτήσεις…
Τι είναι αυτό που κρατάει τα ζευγάρια σαν κι εσάς μαζί;
Για μένα τούτη ‘δω η γυναίκα είναι ο άνθρωπός μου. Μπορεί να τσακωνόμαστε. Πολύ! Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αγάπη μας, τα συναισθήματα είναι ίδια. Τσακωνόμαστε γιατί αγαπιόμαστε! Πώς να το πω, δε μου κολλάει ύπνος αν δε συμφιλιωθούμε. Κι αν τύχει και κοιμηθούμε μαλωμένοι, το πρωί θα την ξυπνήσω με μία συγνώμη κι ένα τριαντάφυλλο.
Κι αυτό το τριαντάφυλλο, όπως κι ο ζεστός καφές το πρωί, δεν είναι δωροδοκία για να έρθει η συμφιλίωση. Είναι αυτό το μαγικό φίλτρο της ανιδιοτέλειας. Γιατί όταν ο άλλος είναι ο άνθρωπός σου, πραγματικά δε σκέφτεσαι με όρους ανταπόδοσης. Βλέπεις το ανθισμένο τριαντάφυλλο και σκέφτεσαι πόσο τέλειο θα είναι το χαμόγελο που θα προσφέρει στον άνθρωπό σου.
Ποιες συνήθειες δεν παραλείπει ποτέ ένα ευτυχισμένο ζευγάρι;
Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται, γι’ αυτό κι ένα ζευγάρι που θέλει να χτίζει στιγμές μαζί δεν έχει παρά να ξυπνάει αγκαλιά, όπως ακριβώς κοιμήθηκε και το προηγούμενο βράδυ. Η συνέχεια απλή. Επειδή η κούπα σου νιώθει μόνη, φτιάχνεις καφέ για δύο και περιμένεις να ξυπνήσει να τον πιείτε παρέα. Μπορεί να μη γίνεται κάθε μέρα αυτό αλλά σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία. Αυτό είναι και το μυστικό. Οι στιγμές που περνάτε μαζί.
Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πριν γίνετε ζευγάρι στην πιο επίσημη εκδοχή του, φλερτάρατε και βγαίνατε στα κρυφά. Ένα ξαφνικό ραντεβού στο σινεμά ή σε ένα εστιατόριο, ένα ταξίδι έκπληξη ή κι η απλή απόλαυση του να τρώτε κρυφά απ’ τα παιδιά πατατάκια στον καναπέ πίνοντας το κρασί σας είναι συνήθειες που δεν κάνουν βαρετή την καθημερινότητα. Κι αν σ’ αρέσουν τα πιο τολμηρά, άσε ένα σημείωμα στο τραπέζι δίνοντας ραντεβού στις 9 το βράδυ, χτύπα το κουδούνι και πες «Ήρθε το ραντεβού σου». Η συνέχεια  κι η ευχαρίστηση που θα προκαλέσεις στον άνθρωπό σου θα σε αποζημιώσει.
Το σεξ υπάρχει σε μια μακροχρόνια σχέση; Αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη διατήρησή της;
Βέβαια, δεν μπορεί από μια ερωτική σχέση να λείπει το σεξ.  Αυτά τα ζευγάρια, που επιμένουν να ‘ναι ακόμα μαζί δε θα σου πουν ότι βαρέθηκαν. Γιατί αν όντως είχαν βαρεθεί, θα είχαν φύγει. Μπορεί πουν διάφορα χαριτολογώντας στην παρέα ή από ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)