Η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή για τον τουρισμό – Εκτενής αναφορά για την Καστοριά (Βίντεο)

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε πριν από λίγο η Μαρία Αντωνίου, για νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, τις ρυθμίσεις του οποίου χαρακτήρισε ελλιπείς, αποσπασματικές και ανεπαρκείς, που δε δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι αποσκοπεί η σημερινή κυβέρνηση.
Κύρια σημεία της ομιλίας, όπου η  Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε εκτενώς για την Καστοριά (διαβάστε όλη την ομιλία παρακάτω):
Ποιο είναι το έργο και ποια η συνεισφορά της σημερινής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού όταν μία περιοχή όπως η Καστοριά, με αναρίθμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, παραμένει δυστυχώς ένας αναξιοποίητος θησαυρός για τον τουρισμό της χώρας μας;
Έχω καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Καστοριά, πρόταση, η οποία μάλλον βρίσκεται στα μηχανήματα καταστροφής χαρτιού. Πώς θα αναπτύξετε τον θεματικό τουρισμό αν δεν επενδύσουμε στην εκπαίδευση και στην εξειδίκευση των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με αυτόν;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή μου, η οποία αδειάζει, κλείνουν μαγαζιά, φεύγει ο κόσμος, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ σ’ αυτήν την περιοχή.
Η πεμπτουσία της ιδεοληψίας της σημερινής κυβέρνησης.
Φόροι, φόροι, φόροι και προεκλογικά ας παίξουμε και με τη βαριά μας βιομηχανία.
Συζητάμε σήμερα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο υποτίθεται, σύμφωνα με τον τίτλο του, ότι αποσκοπεί στην ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης και στη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Και λέω υποτίθεται γιατί ο ίδιος ο εισηγητής σας είπε ότι ερχόμαστε μετά από 4 χρόνια αφού έχουμε καταφέρει πράγματα στην οικονομία να μιλήσουμε για τον τουρισμό. Το τι καταφέρατε στα 4 χρόνια δε θα σας τα πω εγώ αλλά οι διεθνείς οργανισμοί και η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του ΟΟΣΑ την τριετία 2015 – 2017 η αύξηση φόρων στην Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο, διπλάσια σχεδόν από τη 2η χώρα που... Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)