Αίτημα της ΑΕΚ να τιμηθεί η μαύρη επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Τελικό

Σε μια πολύ ωραία κίνηση που δείχνει ότι τιμάει το παρελθόν της προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς με δικό της αίτημα προς της ΕΠΟ πρότεινε να τιμηθεί η μαύρη επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ δεν ξεχνάει τις ρίζες της και από που προέρχεται, δείχνοντας το με την πρώτη ευκαιρία που θα της δοθεί.

Μια ακόμα τέτοια κίνηση είναι το αίτημα στην ΕΠΟ που έχει ήδη καταθέσει η Ένωση ζητώντας να συνδυαστεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (18/5) με την «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 19 Μαΐου.

Μάλιστα, φέτος τυγχάνει να είναι και μια κομβική χρονιά καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, που η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφων στις 24 Φεβρουαρίου 1994.

Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο αίτημα της ΑΕΚ, προς την Ελληνική Ομοσπονδία έχει να κάνει για ένα σύντομο τελετουργικό πριν απ’ την διεξαγωγή του τελικού, ενώ και τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το αίτημα της ΑΕΚ προς την Ομοσπονδία αφορά ένα σύντομο τελετουργικό πριν από τον Τελικό και φυσικά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μάλιστα, η Ένωση έχει κάνει σαφής την πρόθεση της, να ισχύσει ακόμα και αν το ζευγάρι δεν θα είναι το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, που είναι δυο ομάδες που έχουν ρίζες προσφυγικές απ’ τον ποντιακό ελληνισμό.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)