Πώς να αποβάλλουμε από τη ζωή μας τη ζήλια και το φθόνο

Καρύδια πεκάν, τα οφέλη και η διατροφική τους αξία

Επικρατεί η αντίληψη πως η υγιεινή διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα χαμηλά λιπαρά. Τα καρύδια πεκάν όμως, όπως και όλοι οι ξηροί καρποί, έρχονται να ανατρέψουν αυτές τις πεποιθήσεις, διότι ενώ αποτελούνται ως επί το πλείστον από λιπαρά (70% ) συνιστούν μια από τις πιο υγιεινές τροφές παγκοσμίως.

Τα καρύδια πεκάν είναι ένας νόστιμος και «βουτυρώδες» καρπός ενός πολυετούς φυλλοβόλου δέντρου της οικογένειας Καρυοειδών. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 1600 από τους κατοίκους της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Στις αρχές του 17ου αιώνα, οι Γάλλοι αναγνώρισαν το οικονομικό δυναμικό της εξαγωγής, αυτής της νόστιμης απόλαυσης και άρχισαν να στέλνουν καλλιέργειες στις Δυτικές Ινδίες.

Από τότε μέχρι και σήμερα, τα πεκάν παρότι δεν καλλιεργούνται συστηματικά σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά φαγητά που αξίζει να συμπεριλάβουμε στη δίαιτα μας.

Ξηροί καρποί: Μικροσκοπικοί καρποί με τεράστια οφέλη

Διατροφική αξία
Το διατροφικό προφίλ τους είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα καρύδια πεκάν έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά (περίπου 70%), από κάθε άλλο ξηρό καρπό. Περιέχουν επίσης μεγάλη... Διαβάστε τη συνεχεία εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια