Δικαστική δικαίωση για εργαζόμενη σε stage -Τι κέρδισε (απόφαση)

Στην απόρριψη της έφεσης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (νυν ΕΦΚΑ πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με την οποία ο ασφαλιστικός φορέας με προσφυγή του επεδίωκε την ακύρωση θετικής για εργαζόμενη που απασχολήθηκε σε Πρόγραμμα stage απόφασης, προχώρησε το Διοικητικό Εφετείο Λαμίας.

Πρόκειται για την υπ αριθ. 1030/2018 του Β Τριμελούς Σύνθεσης, ΑΠΟΦΑΣΗ, με την οποία το Δικαστήριο απέρριψε την συγκεκριμένη προσφυγή, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η εργαζόμενη δικαιούται πλέον πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σαν εργαζόμενη με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για το σύνολο των τεσσάρων ετών που απασχολήθηκε μέσω προγράμματος στο πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Να σημειωθεί ότι η εργαζόμενη, μετά από καταγγελία της, είχε δικαιωθεί μετά από την Τοπική Διοικητική Επιτροπή του ΙΚΑ.
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της που την εκπροσώπησε στο Δικαστήριο αυτό ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ – ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ Δημήτρης Περπατάρης δήλωσε σχετικά ότι πρόκειται για μία ιστορική όντως απόφαση γιατί επιτέλους μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις και σωρεία αρνητικών αποφάσεων σε Τοπικές Επιτροπές του ΙΚΑ , η Διοικητική Δικαιοσύνη επιτέλους αποκαθιστά την νομιμότητα για την πολύπαθη αυτή κατηγορία συμβασιούχων εργαζομένων αφού ούτε τα ένσημα και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα για τα χρόνια που απασχολήθηκαν δεν τους είχαν μέχρι σήμερα αναγνωριστεί με ευθύνη τόσο της Διοίκησης όσο και του ΕΦΚΑ. Επιτέλους άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατοχύρωση ενός μεγάλου αριθμού ενσήμων και χρόνων ασφάλισης για τους εργαζόμενους αυτούς, ένσημα που μετά τις τελευταίες αλλαγές στο Ασφαλιστικό του είναι υπερπολύτιμα.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)