Μάρκος Σπυρόπουλος: «θέλω να είμαι ο πρώτος Έλληνας που θα τερματίσει…»

spyropoulos
θέλω να είμαι ο πρώτος Έλληνας που θα τερματίσει…” μας λέει ο Μάρκος, και το πέτυχε στο 1ο σκέλος.

Ο τερματισμός του Μάρκου Σπυρόπουλου στο πρώτο σκέλος του ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ θα μείνει στην ελληνική ιστορία της αγωνιστικής ωκεάνιας ιστιοπλοΐας ως ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε παρόμοιο άθλο στον συγκεκριμένο αγώνα. Πριν 36 χρόνια, το 1983, είχαμε την πρώτη ελληνική συμμετοχή στον αγώνα με τον Θεόδωρο Τέτσιο, Αρχιτέκτονα – Ναυπηγό – Ιστιοπλόο, με πρωτότυπο σκάφος δικής του μελέτης κ κατασκευής, όμως δεν τερμάτισε αφού αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα όταν έσπασε ο πρότονος, ανοιχτά του Βισκαϊκού, με κίνδυνο να καταρρεύσει το κατάρτι.
Θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους του Θεόδωρου Τέτσιου, ο οποίος δεν έχει λογαριασμούς στα μίντια.

στο δεύτερο σκέλος του αγώνα;
Γκαζώνουμε για μια θεση στην πεντάδα!..

2
Σήμερα θα πούμε πάλι λίγα λόγια για τον αγώνα που τρέχει ο Markos Spyropoulos Mini-Transat 2019, για το , τον μεγάλο αγώνα των . που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και φέτος ξεκίνησε από τη La Rochelle της Γαλλίας και καταλήγει στην Μαρτινίκα της Καραϊβικής.
Ο αγώνας ξεκίνησε το 1977 από τον Bob Salmon. Η ιδέα ήταν η δημιουργία ενός οικονομικά προσιτού ωκεάνιου αγώνα. Στην αρχή το διοργάνωνε ο όμιλος Penzance της Αγγλίας, από το 1985 όμως ανέλαβαν οι πρωτοπόροι στην ιστιοπλοΐα Γάλλοι.
Από το 1977 έως σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα φυσικά. Ένα από αυτά αφορά τα προαπαιτούμενα για να μπορέσει να λάβει κανείς μέρος, να βρεθεί στη γραμμή της εκκίνησης.
Ποιά είναι αυτά;
Καταρχήν θα πρέπει να έχει λάβει μέρος σε προκριματικούς αγώνες που διοργανώνει το συνολικής απόστασης . ναυτικών μιλίων. Από τους αγώνες που θα επιλέξει κανείς να τρέξει, ένας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ν.μ. .
Επιπλέον θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το λεγόμενο , μία διαδρομή . ν.μ. χωρίς στάση είτε στον Ατλαντικό είτε στη Μεσόγειο.
Ρωτούν πολλοί για το έπαθλο  Στο δεν υπάρχει έπαθλο για τον νικητή. Κι αυτό γιατί η φιλοσοφία του αγώνα δεν έχει να κάνει με την πρωτιά, αλλά με τον τερματισμό.
Κι είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό, αυτό για το οποίο πολλοί επιστρέφουν ξανά και ξανά.
Οι συμμετέχοντες στο δεν είναι αντίπαλοι. Είναι μία ‘οικογένεια’ στην οποία ο ένας βοηθάει και στηρίζει τον άλλο καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας.
Με λίγα λόγια θα λέγαμε ότι το περικλείει όλα όσα σημαίνουν ‘ναυτοσύνη’ και ναυτοσύνη δεν είναι μόνο η ναυτική ικανότητα
Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου και μπορείτε να τον παρακολουθήστε εδώ  https://www.minitransat.fr/suivi-de-la-course/cartographie
1

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

Υπάρχει μια πόλη στην Ελλάδα που κάθε Φθινόπωρο γίνεται ακόμη πιο όμορφη. Ένας χρυσοκίτρινος πίνακας ζωγραφικής (Φώτο)